eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Együttműködik az MMA és a TIT

Együttműködési megállapodást írt alá a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) és a Tudományos Ismeretterjesztő Társulat (TIT) az MMA székházában, a Pesti Vigadóban.

A TIT részéről dr. Hámori József elnök és Piróth Eszter igazgató, az MMA részéről Vashegyi György elnök és dr. Kucsera Tamás Gergely főtitkár látta el kézjegyével a keretmegállapodást rögzítő dokumentumot.

„Az általános műveltségnek ugyanúgy része a művészet, mint a tudomány" – hangsúlyozta Hámori József, a Tudományos Ismeretterjesztő Társulat elnöke a sajtónyilvános aláíráson. „Ezek nem egymás mellett léteznek, hanem együtt, elválaszthatatlanok egymástól." Vashegyi György pedig azt emelte ki, hogy elnöki programjának fontos eleme az ismeretterjesztés; hogy a művészek és a tudósok megértessék a közönséggel azt, amivel foglalkoznak, közérthetővé tegyék a művészetet és a tudományt.

Az eseményen a Tudományos Ismeretterjesztő Társulat elnökségének tagjai is részt vettek. A két szervezetet közös célkitűzéseik egyes területeken – például a művészeti ismeretterjesztés, művészeti és művészettel nevelés segítése – összekapcsolják, ezért a hosszú távú együttműködésben a két fél vállalja, hogy rendszeresen egyeztet és szorosan együttműködik e közös célok megvalósításában. A Magyar Művészeti Akadémia a TIT ismeretterjesztő folyóiratait támogatja és a TIT művészeti vonatkozású tevékenységének egyéb támogatásában lehetőségei figyelembe vétele mellett a jövőben közreműködik.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×