eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Kép és írás kapcsolata - különleges tárlat nyílt

Ország Lili és Fábián Noémi alkotásaiból nyílt kiállítás a Síp 12 Galériában, amely nemrég a Magyar Zsidó Múzeum új kiállító- és közösségi tereként nyitotta meg kapuit. A Hiányjelek Farkas Zsófia kurátor beszélt.

Új közösségi és kiállítótérrel bővült a Magyar Zsidó Múzeum és Levéltár a Síp utca 12. szám alatt. A Síp12 Galéria és Közösségi Tér azzal a céllal nyílt, hogy szélesebb körben ismertesse meg a kortárs zsidó művészetet és kultúrát, valamint találkozóhelyül szolgáljon.

Itt látható március 25-ig a Hiányjelek című kiállítás. A tárlaton Ország Lili Jelek című műve szerepel, ami egy előkészítő mű egy későbbi nagyobb munkájához. Ezen is megjelennek Ország Lili tipikus motívumai, a héber és ősi jelek, jelképek, hiszen így közelített zsidó identitása felé –közölte Farkas Zsófia kurátor.

Fábián Noémi munkáin is a kép és írás összefüggése jelenik meg, aki szintén a zsidó identitásához közelít, amikor a Siratófallal való találkozás után elkezdi készíteni a méhviasztábláit, amelyekre régi személyes naplóbejegyzéseit másolta át, és tette olvashatatlanná. Ez a múltbeliség, roncsoltság adja a művészi értékét – közölte a művészettörténész.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×