eur:
394.28
usd:
363.9
bux:
71150.53
2024. július 8. hétfő Ellák
Mészáros Márta: titokzatos volt a csendes pimaszságom

Mészáros Márta: titokzatos volt a csendes pimaszságom

Már ötvenezer néző látta a magyar mozikban Mészáros Márta Aurora Borealis című filmjét, amely a közelmúltban elnyerte a chicagói filmfesztivál közönségdíját is. A rendező az InfoRádió Aréna című műsorában kiemelte, nem lehet előre tudni, egy film mekkora sikert ér el.

„Vannak filmek, amelyek azonnal sikeresek lesznek. Hogy miért, az alkotók sem tudják kiszámítani. Ez a mi filmünkre vonatkozik, ez nem ipari film, nem pénzcsináló. Olyan országokban, ahol nagy a filmgyártás, vannak, amelyek kifejezetten arra készülnek, hogy nagy siker legyen.”

Mészáros Márta hangsúlyozta, a 20. század második felében egész Kelet-Európában kevés nő kapott lehetőséget a filmrendezésre.

„Egy filmhez pénzt kell adni a rendezőnek. Nőknek nem mertek filmet, pénzt adni, mert kockázatos volt. Én voltam az első filmrendezőnő, aki játékfilmet csinált. Látták, hogy én nem vagyok ideges, nem félek tőlük. A csendes pimaszságomat nagyon titokzatosnak tartották. Jancsó Miklós mindig mondta: »Mártuskám, te nem félsz. Szerencséd van.« Őt is megtanítottam nem félni.”

Mészáros Márta elmondta: a cseh, a szlovák és a román filmek jelenleg több nézőt vonzanak, egy-egy alkotás többmilliós nézettséget is elér.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Megvannak az új Patrióták Európáért-frakció céljai a következő öt évre

Alapító bejelentések
Megvannak az új Patrióták Európáért-frakció céljai a következő öt évre

Megalakult a Patrióták Európáért európai parlamenti frakciója, mely 12 európai tagállam 84 képviselőjét foglalja magába; célja, hogy változást hozzon az uniós politikában - mondta Gál Kinga, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselőcsoportjának elnöke Brüsszelben, a pártcsoport EP-frakciójának alakuló ülését követően.

Jön a háborúellenes akcióterv, változik a Babaváró támogatás

A múlt heti két kormányülés döntéseiről tájékoztatott hétfőn Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Vitályos Eszter kormányszóvivő. Szó volt a miniszterelnök váratlan külföldi látogatásairól, a bejelentett védelmi akciótervről és a különadókról, de a benzinárról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.09. kedd, 18:00
Kalas Vivien
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont Európa Stratégia Kutatóintézet főreferense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×