eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
2020-ra újulhat meg a veszprémi Petőfi Színház

2020-ra újulhat meg a veszprémi Petőfi Színház

Elkészült a részletes megvalósíthatósági tanulmány a veszprémi Petőfi Színház rekonstrukciójához. Az a terv, hogy több mint 9 milliárd forintos állami támogatással helyreállítják a Medgyaszay István által tervezett épület eredeti formáját. Most úgy tűnik: 2018 nyarán költözik a színház, és a kétévésre tervezett felújítás ideje alatt a város korábbi művelődési házában játszanak majd.

A veszprémi Petőfi Színház felújítására 9,3 milliárdot hagyott jóvá a kormány, a modern városok programja keretében megvalósuló beruházásként, amelynek a város a lebonyolítója. Elkészült egy részletes megvalósíthatósági tanulmány – mondta az InfoRádiónak Oberfrank Pál igazgató. Hangsúlyozta, hogy a következő lépés az ingatlanszerzés lesz, ezt az önkormányzat intézi.

Az a terv ugyanis, hogy

a Medgyaszay István által tervezett épület eredeti formáját állítják helyre

– emelte ki.

„Elteltek évtizedek, bombatalálat is érte az épületet, volt átépítés, 1984 és 1988 között pedig rekonstrukció, amely elég durván belenyúlt a Medgyaszay István-féle elképzelésekbe. A cél, hogy ezt állítsuk helyre, és a közönség a maga pompájában láthassa újra az épületet” - fejtette ki.

Oberfrank Pál szerint az eredeti tervek, rajzok rendelkezésre állnak a munkákhoz.

A színház a felújítás idején a nem messze található városi művelődési központban játszhat. Ezt alkalmassá kell tenni a költözéshez.

A munkálatok 2018 nyarán kezdődhetnek,

és azzal számolnak, hogy két év alatt lezajlik a rekonstrukció – emelte ki.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×