eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Thor a mozikban is hódít

A Thor: Ragnarök című képregényfilm 121 millió dolláros (32,5 milliárd forint) jegyárbevételével tarolt a hétvégén az észak-amerikai mozikban - számolt be róla a Variety.com filmes portál.

A Disney-Marvel képregénymozija, melyet 4080 filmszínházban vetítettek, a negyedik legerősebben nyitó film 2017-ben, csak három idén debütáló alkotás, A szépség és a szörnyeteg, A galaxis őrzői vol. 2., valamint az Az című horror előzte meg.

A Thor-történet harmadik epizódjának óriási sikere véget vetett a jegyárbevételek egy hónapon át tartó visszaesésének; az évtized leggyengébb októberét zárták az észak-amerikai mozik.

A Thor: Ragnarök kiemelkedő nyitó hétvégi bevétele a vakációszezon nyitányát is jelenti, a második félév veszteségeit enyhítheti még Az Igazság Ligája, melyet november közepén mutatnak be, valamint a decemberben nyitó új Star Wars-film.

Az új-zélandi Taika Waititi rendezte új Thor-mozi felülmúlta a várakozásokat, előzetesen 100-118 millió dollárra becsülték az észak-amerikai jegyárbevételét. Az Észak-Amerikán kívüli mozikban további 306 millió dollárra tett szert, így teljes hétvégi bevétele már 427 millióra rúg.

Thor alakját skandináv és germán mítoszok alapján 1962-ben alkotta meg Stan Lee, Larry Lieber és Jack Kirby a Marvel Comics képregénykiadó számára.

A címszerepet a vásznon Chris Hemsworth alakítja, olyan sztárok szerepelnek mellette, mint Tom Hiddleston, Cate Blanchett, Idris Elba, Jeff Goldblum, Mark Ruffalo és Anthony Hopkins.

Az STXfilm Rossz anyák karácsonya című vígjátéka volt a hét második nagy bemutatója, 21,6 millióra becsülik az észak-amerikai jegyárbevételét, ami 13 százalékkal meghaladta a három "rossz anya" kalandjait bemutató első film nyitó eredményét. A 2016-ban bemutatott első rész, a Rossz anyák 183,9 millió dolláros bevételt ért el a világ filmszínházaiban.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×