eur:
392.54
usd:
362.57
bux:
72014.28
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta

George Michael újra a slágerlista élén

Huszonhét év után újra a brit slágerlista élére került George Michael második szólóalbuma, a Listen Without Prejudice.

A Listen Without Prejudice október 20-án, nyolc hónappal az előadó halála után jelent meg újra különleges kiadásban, egybecsomagolva George Michael 1996-ban rögzített MTV Unplugged című felvételével. Az akusztikus koncerten az énekes a Wham! együttes frontembereként eltöltött időszakból, valamint szólópályafutása első három albumáról is előadott dalokat.

Az új köntösben megjelent hanglemezből egy hét alatt 56 ezer példányt adtak el Nagy-Britanniában, ami rekordnak számít egy újraszerkesztett album esetében. Az első, 1990-es kiadásból egy hét alatt 8 millió kelt el világszerte.

Az újrakevert album deluxe változata tartalmazza a világsztár Fantasy című, először a nyolcvanas évek végén rögzített dalának új verzióját, amely Nile Rodgers, a legendás gitáros-dalszerző részvételével készült az újrakiadást már a múlt év elején tervező George Michael kérésére.

A 2016. december 25-én szívbetegségben elhunyt George Michael egyedülálló karrierje során mintegy 120 millió albumot adott el, hét felvétele a brit slágerlisták első helyére került, lemezeiért három Brit Awards- és két Grammy-díjat vehetett át.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Moszkvába érkezett Orbán Viktor, Zelenszkij kész tárgyalni Oroszországgal – Háborús híreink pénteken

Moszkvába érkezett Orbán Viktor, Zelenszkij kész tárgyalni Oroszországgal – Háborús híreink pénteken

Megérkezett Moszkvába Orbán Viktor, ahol Vlagyimir Putyin orosz elnökkel is tárgyal majd. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök csütörtökön azt mondta, Ukrajna újabb békekonferenciát akar szervezni, és ezúttal már tárgyalnának Oroszországgal is. Megjegyezte ugyanakkor, nem valószínű, hogy Putyin lenne a tárgyalófél, ugyanis ő nem hajlandó elhagyni az országot. Az orosz elnök szintén csütörtökön kijelentette, kizárt, hogy Oroszország tűzszünetet kössön Ukrajnával: csak olyan megállapodást fogad el Moszkva, ami visszafordíthatatlan, és a konfliktus lezárásához vezet. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz–ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×