eur:
394.5
usd:
364.19
bux:
71178.95
2024. július 8. hétfő Ellák

Balázs Elemér már felismeri magát egy felvételen

Balázs Elemér idén ünnepli 50. születésnapját és pályakezdésének 30. évfordulóját. Ebből az alkalomból szombaton nagykoncerten lép fel a MOMKultban felidézve munkásságának különböző állomásait zenésztársaival, többek között Dés Lászlóval, Szakcsi Lakatos Bélával, Szulák Andreával és Oláh Kálmánnal.

Balázs Elemér egyáltalán nem fáradt bele a művészetbe, sőt számos dolog inspirálja, és úgy fogalmazott:

az ember soha nincs kész.

„Még mindig látok, illetve érzek egy csomó olyan dolgot, amiben fejlődnöm kell és ez csomó dologban éltet. Azt, hogy kialakult egy egyéni hangzásvilág, 30 körül kezdtem el érezni, amikor 40 voltam, akkor kezdtem magam felismerni egy felvételen. Az már nem olyan rossz.”

Nem az a lényeg, hogy a dobos megmutassa a hangszerét és annak fontosságát – hangsúlyozta Balázs Elemér, hozzátéve, hogy nem főszereplője, egy része a zenének.

„A zenekaromban sem szeretnék kiemelkedni, ott sem a dobé, hanem a zenéé a főszerep. Engem nem érdekel, milyen gyorsan játszom, ezzel sosem kérkedtem, az a lényeg, hogy a zenei kép, amiben játszom, nagyon egységes legyen.”

A MOMKultba akár száz zenészt is hívhatott volna, de a tíz évvel ezelőtti születésnapi koncertje is három és fél órásra nyúlt.

„Ebből tanulva most csak egy pici múlt lesz és inkább a jelennel foglalkozom, azokkal a művészekkel zenélünk, akikkel most is játszom.”

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Fogcsikorgató megállapodás Németországban a költségvetésről

Fogcsikorgató megállapodás Németországban a költségvetésről

Hónapok óta zajlott a jövő évi költségvetés tervezetének vitája a német kormánykoalíció három párja között. A szorító egyik sarkában a szociáldemokrata SPD és a Zöldek Pártja, míg a másikban a szabad demokrata FDP, élén a pártelnök-pénzügyminiszterrel, Christian Lindnerrel. A nézeteltérések olykor olyan élesnek tűntek, hogy elemzők a koalíció felbomlását sem zárták ki. A három párt közötti mostani megállapodással ez a veszély egyelőre legalábbis elhárult.

Jön a háborúellenes akcióterv, változik a Babaváró támogatás

A múlt heti két kormányülés döntéseiről tájékoztatott hétfőn Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Vitályos Eszter kormányszóvivő. Szó volt a miniszterelnök váratlan külföldi látogatásairól, a bejelentett védelmi akciótervről és a különadókról, de a benzinárról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Kínai katonák parádéznak a NATO-határán, amerikai fegyverek robbantak Oroszországban - Háborús híreink hétfőn

Kínai katonák parádéznak a NATO-határán, amerikai fegyverek robbantak Oroszországban - Háborús híreink hétfőn

11 napos "terrorelhárító" gyakorlatba kezdtek a kínai és fehérorosz katonák a lengyel határon található Breszt városa mellett. Az orosz külügyi tárca bejelentette: mostanra biztossá vált, hogy amerikai fegyverekkel is lövik Oroszországot. Orbán Viktor magyar miniszterelnök "béketurnéjának" harmadik állomása Peking volt. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×