eur:
395.08
usd:
367.91
bux:
0
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Kisnyuszi és lóvasút – húsvétkor nyit a Vasúttörténeti Park

Kisnyuszi és lóvasút – húsvétkor nyit a Vasúttörténeti Park

Nyuszikereséssel, állatsimogatóval, népműves programokkal, koncertekkel és természetesen sok vonattal, mozdonnyal, hajtánnyal és lóvasúttal is várja az érdeklődőket a húsvét hétfőn nyíló Vasúttörténeti Park – mondta az InfoRádiónak Magyar Anikó, a Vasúttörténeti Park szóvivője.

Hétfőn egy nagyon különleges nyuszikereső programmal várjuk a gyerekeket: a park öt pontján fából készült nyuszikat helyezünk el, amiket meg kell keresniük a gyerekeknek – mondta Magyar Anikó.

Hozzátette: már a park bejáratánál kapnak egy nyuszikereső füzetet, aminek a hátoldalán van egy térkép. Ennek a segítségével találhatják meg a nyuszikat. Aki pedig a feltett kérdésekre is helyes választ ad, húsvéti ajándékot kap.

Kisnyuszi és lóvasút – húsvétkor nyit a Vasúttörténeti Park

A szóvivő elmondta, hogy hétfőn a húsvéti kreatív sarokban népművészek tanítják meg a gyerekeknek a tojáspingálást és az írókával való tojásfestést, és fellép a Csurgó zenekar, Kovácsovics Fruzsina és zenekara, illetve a Bartók Táncegyüttes is bemutatja produkcióját, amibe a gyerekek is bekapcsolódhatnak.

Nemcsak fanyulak lesznek a Vasúttörténeti Parkban, hanem élő nyulak is: lesz állatsimogató is, ahol a kicsik megsimogatják azokat a háztáji állatokat, amelyek tavasszal születnek.

Lesz kiscsibe, kiskacsa, kisliba, nyuszi, kisbárány, kiskecske, és lehet lovagolni is pónilovon

– sorolta Magyar Anikó.

Ezzel elindul a Vasúttörténeti Parkban az idei szezon. Utazhatnak a gyerekek a kerti vasúton, amelynek 850 méter hosszú vonalán alagút és híd is van, de

lehet hajtányozni, és sínautóba, illetve nagy mozdonyba is be lehet ülni, és lóvasútra is fel lehet szállni.

„A fordító korongon pedig körben meg lehet csodálni a régi nagy gőzmozdonyokat, így látható, hogyan fejlődött a vasút” - mondta a Vasúttörténeti Park szóvivője.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Járatkésés esetén fizet a biztosító? Vigyázz, van egy csavar a történetben

Járatkésés esetén fizet a biztosító? Vigyázz, van egy csavar a történetben

Felpörgött a nyaralási szezon, ez jól látszik az utasbiztosításokon is - közölte saját adatai alapján a Netrisk. Júniusban az utasbiztosítások átlagdíja 11 800 forint volt. A legtöbben olaszországi és horvátországi utazásra kötöttek biztosítást, de az idén látszik a foci-Eb hatása is. 2024-ben a tavalyihoz képest előretörtek a repülős utak, itt pedig az akár 10-20 órás járatkésések miatt még nagyobb szerepet kapnak a jól megválasztott utasbiztosítások. A kártérítéshez azonban fontos, hogy a biztosítás az indulástól egészen a hazaérkezésig tartson, és az sem mindegy, hány órás késés esetén térít az adott társaság, ezért érdemes összehasonlítani az elérhető ajánlatokat - közölte a társaság.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 2. 12:45
×
×
×
×