eur:
393.08
usd:
363.28
bux:
0
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Till Attila: jó korszakban van a magyar film

Till Attila: "jó korszakban van a magyar film"

A legjobb játékfilmnek járó, Uránia-csillaga nevű fődíjat nyerte el a Tiszta szívvel, Till Attila filmje a bécsi LET`S CEE Filmfesztiválon. A rendező örül az újabb elismerésnek, de az InfoRádiónak elismerte, már nem számolja, hányadik díját nyeri az alkotás.

141 filmet mutattak be a közép-kelet-európai régióból Bécsben, a versenyszekcióban tíz alkotás indult a díjért, amelyet a Tiszta szívvel nyert meg – mondta a film rendezője.

Till Attila: jó korszakban van a magyar film

„Ez a film már nem friss, sokfelé nyert, sokfelé bemutatták a világban, még éppen vetítik is Japánban, Franciaországban, Amerikában. Nagyon örültünk neki, hogy annak ellenére, hogy már egyéves, van olyan fesztivál, ahol megkapja a fődíjat.”

Till Attila bevallotta, tizennégyig számolta a film díjait, de mint mondta, már közelít a húszhoz.

„Azért nagyon jó, ha filmfesztiválokon nyer, mert gerjeszti a külföldi forgalmazást. Már több tizenöt országban vetítették, ami azt jelenti, hogy nagyjából ugyanannyi vagy még több ember nézte meg külföldön, mint itthon.”

A rendező elmondta, a Tiszta szívvelt már kicsit elengedte, a csapata folyamatosan készül filmekre. Az elmúlt másfél évben egy olyan forgatókönyvvel foglalkoztak, amelyet nem biztos, hogy le tudnak forgatni vagy nem a filmalap támogatásával, mert ők nem teljesen értenek egyet a forgatókönyvvel – jelezte Till Attila.

„Ha várni kell pénzekre, márpedig a magyar helyzet olyan, hogy egy nagyobb költségvetésű filmnél megeshet, hogy évekig elhúzódik az előkészület, érdemes közben kis költségvetésűt is csinálni.”

Till Attila kiemelte, jó korszakban van a magyar film. Hozzátette ugyanakkor, az emberek ugyan sok mozgóképet fogyasztanak, de nem feltétlenül a moziban.

„Most is vannak olyan filmek a mozikban – Kincsem, Enyedi Ildikó filmje, a Kojot – amelyeket mindenképpen ajánlok. És Török Ferenc 1945 című filmje is nagyon izgalmas lesz.”

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Moszkvába készül Orbán Viktor, Zelenszkij kész tárgyalni Oroszországgal – Háborús híreink pénteken

Moszkvába készül Orbán Viktor, Zelenszkij kész tárgyalni Oroszországgal – Háborús híreink pénteken

Sajtóinformációk szerint Orbán Viktor pénteke én Moszkvában tehet látogatást Vlagyimir Putyinnál, miután kedden Volodimir Zelenszkijjel találkozott. Az ukrán elnök csütörtökön azt mondta, Ukrajna újabb békekonferenciát akar szervezni, és ezúttal már tárgyalnának Oroszországgal is. Megjegyezte ugyanakkor, nem valószínű, hogy Putyin lenne a tárgyalófél, ugyanis ő nem hajlandó elhagyni az országot. Az orosz elnök szintén csütörtökön kijelentette, kizárt, hogy Oroszország tűzszünetet kössön Ukrajnával: csak olyan megállapodást fogad el Moszkva, ami visszafordíthatatlan és a konfliktus lezárásához vezet. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz–ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 3. 10:11
×
×
×
×