eur:
392.56
usd:
362.77
bux:
72134.76
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta

A következő évadban is világsztárok lépnek fel a Müpában

A következő évadban is számos világsztár érkezik a Müpába - köztük Jonas Kaufmann, Juan Diego Flórez és Leonidasz Kavakosz. Bemutatják Eötvös Péter operáját, bővülnek az újcirkuszi- és gyermekeknek szóló programok is.

Számos világsztár már visszatérő fellépőként érkezik a MüPába – Jonas Kaufmann jövő februárban egy igazi zenei csemegével tér vissza Budapestre – mondta Káel Csaba, a MüPa vezérigazgatója a következő évad ismertetésekor.

Juan Diego Flórez érkezik hozzánk Mozart áriákkal. Bemutatjuk hazai világsztárunk, Eötvös Péter Senza Sangue című darabját, aminek párja Bartók Béla: A kékszakállú herceg vára című műve lesz. Az elmúlt szezonvég nagy koncertje volt Jonas Kaufmanné, ismét velünk lesz és összekapcsoltuk Diana Damrauval és egy csodálatos olasz Wolf-daloskönyvestet fognak bemutatni.”

A 2017/18-as szezonban színpadra lép Leonidasz Kavakosz és a Lipcsei Gewandhaus Zenekara, itt lesz Lars Vogt zongoraművész és a Royal Northern Sinfonia, valamint Piotr Anderszewski és a Skót Kamarazenekar is.

Osztrák és magyar művek csendülnek fel Zubin Mehta és a Bécsi Filharmonikusok októberi koncertjén, a német romantika gyöngyszemeivel lép színpadra Kent Nagano és a Hamburgi Filharmónia Zenekara, többek között Sosztakovics és Csajkovszkij műveit szólaltatja meg Riccardo Chailly és a Filarmonica della Scala.

A régizene műfajában 2018-ban a Müpa olyan kiváló művészeket sorakoztat fel, mint Rolando Villazón, Joyce DiDonato és az Il Pomo d'Oro Zenekar, a Freiburgi Barokk Zenekar, és felcsendül Rameau A gáláns indiák című operája Vashegyi György vezényletével, a Purcell Kórus és az Orfeo Zenekar közreműködésével.

2017/18-ban az évad művésze Szakcsi Lakatos Béla, míg az évad együttese a Nyíregyházi Cantemus Kórus lesz.

Az új évadban is folytatódik a Müpa és a Budapesti Fesztiválzenekar szoros együttműködése, az Európai Hidak sorozat vendége 2017-ben Spanyolország lesz.

A MüPa kínálatát a következő évadban is különleges könnyűzenei és világzenei koncertek, újcirkusz-produkciók, irodalmi programok, táncelőadások, ifjúsági és gyerekprogramok színesítik.

A jazz rajongóinak – mások mellett – Branford Marsalis, Dianne Reeves, Szakcsi Lakatos Béla és Chris Potter koncertjével készül a Müpa, ismét lesz New Orleans Swingfesztivál, Jazz Showcase, Jazztavasz.

Továbbra is repertoáron lesznek a Recirquel Újcirkusz Társulat produkciói, és folytatódik a népszerű irodalmi sorozat, a Literárium – többek között – Vámos Miklós, Závada Péter, Nyáry Krisztián és Kornis Mihály estjeivel.

Káel Csaba hangsúlyozta: kiemelten fontosnak tartják a gyerek- és ifjúsági programok bővítését, a Matinékoncertek – Szenvedélyek sorozatának részeként az új évadban Fülei Balázs zongoraművész, Kelemen Barnabás hegedűművész, a Talamba Ütőegyüttes és Szabó Dénes karnagy vezetik be az ifjúságot egy-egy hangszer és műfaj varázslatos világába, a Műhelykoncerteken pedig a gyerekek bepillantást nyerhetnek egy mű születésének különleges folyamatába, kulisszatitkaiba.

Jövőre a Budapesti Wagner-napokon debütál a Trisztán és Izolda
a milánói rendező-dramaturg, Cesare Lievi rendezésében, a művet Fischer Ádám vezényli, akárcsak a már nagy sikert aratott, Matthias Oldag-jegyezte Tannhäusert. Ismét látható Kovalik Balázs rendezése, A bolygó hollandi, az operát ezúttal Marc Albrecht, a Holland Nemzeti Opera karmestere dirigálja.

Káel Csaba megjegyezte: mára jelentősen nőtt a hűségprogramban résztvevő pártolóik száma.

„A hűségprogramunk tagjainak száma átlépte a tízezret.”

A Müpa a 2017/18-as évadra 14 különböző sorozattal és bérlettípussal készül. Ezeket március 10-étől árusítják.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Deutsch Tamás: erős EP-frakciónk lesz, amely azonnal komoly súllyal bír majd a döntéshozatalban

Deutsch Tamás: erős EP-frakciónk lesz, amely azonnal komoly súllyal bír majd a döntéshozatalban

A Fidesz európai parlamenti képviselője reálisnak tartja, hogy a formálódó Patrióták Európáért pártszövetség a frakcióalapítás feltételeként előírt országszám dupláját, illetve a létszám négyszeresét is teljesítheti. Deutsch Tamás arról is beszélt az InfoRádióban, hogy a frakció a jövő hét elején alakulhat meg, és szerinte az Európai Parlament harmadik vagy negyedik legnagyobb ereje lehet.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Moszkvába érkezett Orbán Viktor, Zelenszkij kész tárgyalni Oroszországgal – Háborús híreink pénteken

Moszkvába érkezett Orbán Viktor, Zelenszkij kész tárgyalni Oroszországgal – Háborús híreink pénteken

Megérkezett Moszkvába Orbán Viktor, ahol Vlagyimir Putyin orosz elnökkel találkozott, és kamerák előtt váltottak néhány mondatot. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök csütörtökön azt mondta, Ukrajna újabb békekonferenciát akar szervezni, és ezúttal már tárgyalnának Oroszországgal is. Megjegyezte ugyanakkor, nem valószínű, hogy Putyin lenne a tárgyalófél, ugyanis ő nem hajlandó elhagyni az országot. Az orosz elnök szintén csütörtökön kijelentette, kizárt, hogy Oroszország tűzszünetet kössön Ukrajnával: csak olyan megállapodást fogad el Moszkva, ami visszafordíthatatlan, és a konfliktus lezárásához vezet. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz–ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×