eur:
392.89
usd:
363.41
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik

Még várják a jelöléseket az Ybl-díjra

Január 8-ig várják a jelöléseket a kiemelkedő építészeti alkotói, oktatói tevékenységet elismerő Ybl-díjra - közölte a Miniszterelnökség Építészeti és Építésügyi Helyettes Államtitkársága.

A közlés szerint a díj a legalább tizenöt év kimagasló egyéni - önállóan tervezett építészeti alkotásokra vonatkozó - építészeti alkotói, oktatói tevékenység elismeréséül, életműdíjként adományozható. Ybl-díj évente legfeljebb öten részesülhetnek, az elismerést ugyanaz a személy csak egyszer kaphatja meg.

A díjat a 2017. március 15-i nemzeti ünnep alkalmából adják majd át. Az Ybl-díj emlékéremmel és 1,5 millió forintos pénzjutalommal jár.

Az Ybl Miklós-díj adományozására vonatkozó javaslatokat szakmai bíráló bizottság fogadja be, véleményezi és rangsorolja. A bíráló bizottság tagjai az építészeti és építésügyi helyettes államtitkár mint a bizottság elnöke; a Magyar Építőművészek Szövetségének elnöke mint a bizottság társelnöke; a Magyar Művészeti Akadémia Építőművészeti Tagozata; a Magyar Építőművészek Szövetsége és a Magyar Építész Kamara delegáltjai, valamint az elnök által felkért Ybl-díjas személyek.

A formai követelményekről és a további tudnivalókról az Ybl Miklós-díj weboldalán a www.ybldij.hu oldalon lehet tájékozódni, a kizárólag elektronikus úton, január 8-án éjfélig beküldendő javaslatok - regisztrációt követően - ide tölthetők fel.

A szakmai bíráló bizottság csak a tartalmi és formai követelményeknek megfelelően benyújtott javaslatokat bírálja el - tartalmazza a közlemény.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 3. 10:11
×
×
×
×