eur:
393.07
usd:
363.26
bux:
72351.87
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta

Presser: fogalmunk sincs, mit kezdjünk az LGT-anyagokkal

LGT név alatt többet nem koncerteznek az egykori tagok - erősítette meg az InfoRádió Aréna című műsorában az együttes szeptemberi bejelentését Presser Gábor. A Kossuth- és Erkel-díjas előadóművész, dalszerző elmondta, a tagok közt nem született még döntés arról, mi legyen az eddig ki nem adott dalok sorsa.

„Semmiképpen nem fogunk LGT-néven vagy LGT-t idéző műsorban részt venni. Nem fűlne hozzá a fogunk, hogy ilyet csináljunk, és semmi ilyen szervezésében nem akarunk részt venni” - erősítette meg Presser Gábor.

„Persze olyan lehet, hogy ha Jamesnek koncertje van, és arra meghív engem játszani – legyen az bármilyen dal –, akkor természetesen odaülök. És ha Jánoska is pont abban a dalban játszik, jó lesz együtt játszani, de nem fogjuk azt mondani, hogy 'Önök most láttak három percig egy kis LGT-t vagy LGT-részletet' hallottak” - tette hozzá a dalszerző.

„Nem egymást tagadjuk meg, hanem nem akarjuk az LGT névvel ezt a dolgot tovább csinálni, mert ennek már nem lenne semmiféle jó rezonanciája bennünk. Ha pedig bennünk nincs, akkor másokban sem tudnánk kelteni” - véli a Kossuth- és Erkel-díjas előadóművész.

Felidézte, hogy már augusztusban akartak Somló-emlékkoncertet és ehhez hasonlókat rendezni, ám ebbe nem egyeztek bele.

Sok kiadatlan LGT-anyag létezik. Ezt az anyagot most újult erővel megpróbáljuk rendszerbe tenni, és már kilencven néhány százalékig készen van – tudatta Presser Gábor.

„Van egy olyan LGT-archívum, amelyikben minden benne van, az is, ami nem a mi tulajdonunk. Van egy olyan LGT-archívum is, amiben csak az van benne, ami a zenekar tulajdona. Azt, hogy ezeket meg akarjuk-e jelentetni, még nem tudom. Erről nekünk hármunknak majd beszélnünk kellene. Marosi Andrással, a zenekar ügyvédjével is egyeztetünk kell, aki a Somló-örökösök képviselője is. De igazából fogalmunk sincs, hogy mihez kezdjünk ezzel. Előbb-utóbb kell valamiféle döntést hozni” - mondta az előadóművész.

A teljes beszélgetést az Aréna csütörtöki műsorában hallgathatják meg este 6 órától az InfoRádióban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Lapértesülés: a Schadl-ügy egyik tanúja vesztette életét az Árpád hídi tragédiában

B. Ervin a Suzukiban ült, hírek szerint az élettársával, mindketten azonnal meghaltak. A férfit korábban Schadl György biztatta arra, hogy pályázzon végrehajtónak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Moszkvába készül Orbán Viktor, Zelenszkij kész tárgyalni Oroszországgal – Háborús híreink pénteken

Moszkvába készül Orbán Viktor, Zelenszkij kész tárgyalni Oroszországgal – Háborús híreink pénteken

Sajtóinformációk szerint Orbán Viktor pénteke én Moszkvában tehet látogatást Vlagyimir Putyinnál, miután kedden Volodimir Zelenszkijjel találkozott. Az ukrán elnök csütörtökön azt mondta, Ukrajna újabb békekonferenciát akar szervezni, és ezúttal már tárgyalnának Oroszországgal is. Megjegyezte ugyanakkor, nem valószínű, hogy Putyin lenne a tárgyalófél, ugyanis ő nem hajlandó elhagyni az országot. Az orosz elnök szintén csütörtökön kijelentette, kizárt, hogy Oroszország tűzszünetet kössön Ukrajnával: csak olyan megállapodást fogad el Moszkva, ami visszafordíthatatlan és a konfliktus lezárásához vezet. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz–ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 3. 10:11
×
×
×
×