eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál

Erre a filmre tették tavaly a legtöbb panaszt

A 007 Spectre - A Fantom visszatér című James Bond-film erőszakos jelenetei miatt érkezett a legtöbb, 40 panasz az Egyesült Királyságban terjesztésre szánt filmek besorolásáért felelős testülethez (BBFC) 2015-ben - írja a BBC online.

A szervezet jelentése szerint a közönségtől legtöbb visszajelzést kapott filmek között van a Kingsman: A titkos szolgálat és a Minyonok is.

A Spectre terjesztője tanácsot kért ahhoz, hogyan lehetne biztosítani a film 12 éven felülieknek szóló jelzését a film utóforgalmazásakor.

"Egy szemkinyomást is tartalmazó jelenet nyilvánvalóan túl erős ahhoz, hogy 12-es besorolást kapjon a film. A jelenet megvágását javasoltuk. Az új verzióban így kevesebb vizuális részlet és csak utalás marad arra, mi történik" - fogalmazott a BBFC.

Harmincnyolc panasz érkezett a Colin Firth, Samuel L. Jackson, Mark Strong, Taron Egerton és Michael Caine főszereplésével készült Kingsman: A titkos szolgálat című filmre. A BBFC szerint a filmet még nem teljesen kész állapotban látták, ekkor adtak javaslatokat arra, hogyan lehet elérni a 15-ös kategóriát. Kiemelték: egyébként 18-as besorolást kapott volna a film.

A Gru-filmek apró sárga lényeinek önálló kalandjait bemutató Minyonok című animáció filmre 16 panasz érkezett. Többségük arra a jelenetre vonatkozott, amikor a minyonok egy középkori stílusú kínzókamrába jutnak. "A minyonokat kínpadra feszítik, ahol láthatóan semmi bajuk nem esik, sőt, kibújnak a hurokból és játszanak az akasztófával. A jelenet irreális, tréfás bohózat, ami megszokott a fiatal nézők számára, akik számítanak a minyonok megmenekülésére. A jelenet esetleg sérülést okozó utánzásának valós veszélye nagyon kicsi" - közölte a BBFC.

Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×