eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 4. péntek Ferenc

Meglepetések és csalódások a BAFTA-díjátadón

Tizennégy jelöléséből csak két díjat kapott a Vágy és vezeklés című film a Brit Film- és Televízió Akadémia (BAFTA) vasárnapi díjátadóján. Igaz, a készítőknek némi elégtételt jelenthet, hogy a legjobb film díját elnyerték.

A Vágy és vezeklés című alkotás kapta a legjobb film díját a Brit Film- és Televízió Akadémia (BAFTA) vasárnapi díjátadóján. A James McAvoy és Keira Knightley főszereplésével készült film összesen 14 jelölést kapott, azonban a legjobb film díja mellett mindössze még egyet, a legjobb díszletért járót söpörte be.

Ahogy várható volt, Daniel Day-Lewis lett a legjobb színész a Vérző olaj című filmben nyújtott alakításáért, míg a legjobb színésznő díját némi meglepetésre a Piaf főszereplője, Marion Cotillard nyerte el Cate Blanchett, Julie Christie és Keira Knightley előtt.

"Ez a leghihetetlenebb kaland, minden egyes másodpercét imádtam" - mondta a francia színésznő.

A legjobb férfi mellékszereplő Javier Bardem lett a Nem vénnek való vidék című filmből, míg a nőknél Tilda Swinton nyert a Michael Clayton című filmben nyújtott alakításával.

A rendezők között Joel és Ethan Coent díjazták a Nem vénnek való vidék című alkotásért, megelőzve Joe Wrightot, a Vágy és vezeklés rendezőjét, valamint Paul Greengrasst, a Bourne ultimátum alkotóját.

Az animációs filmek mezőnyében a L'ecsó sokadik díját nyerte el a Harmadik Shrek és a Simpson család előtt. A legjobb nem angol nyelvű alkotások között a Mások élete című német dráma lett a legjobb.

A legjobb eredeti forgatókönyv díját Diablo Cody kapta a Juno című filmért, míg a legjobb adaptált forgatókönyvnek járó elismerést Ronald Harwood vehette át A szkafander és a pillangó című filmért.

Az elismeréseket olyan sztárok adták át, mint Sylvester Stallone, Cuba Gooding Jr., Jeff Goldblum és Kevin Spacey.

A BAFTA rednezvénye az utolsó rangos díjátadó a február 24-i Oscar-díjkiosztó előtt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×