eur:
397.74
usd:
355.47
bux:
74457.48
2024. szeptember 30. hétfő Jeromos

Átadták a Hazám-díjakat

Heten kapták meg az idén a Hazám-díjat; a XXI. Század Társaság elismeréseit a Magyar Tudományos Akadémia székházában adták át.

A díjat Borbándi Gyula írónak, Enyedi György akadémikusnak, Garas Dezső színművésznek, Keserű Ilona képzőművésznek, Sárosi Bálint népzenekutatónak és Szécsényi Ferenc operatőrnek ítélték oda.

A betegsége miatt távol maradó Szabó Magda író helyett Ferch Magda, a Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia ügyvezető titkára vette át az elismerést.

A kitüntetést minden évben azoknak a művészeknek és tudósoknak adományozzák, akik a magyar közgondolkodásban, az ország tudományos, illetve kulturális és művészeti életében kiemelkedő tevékenységet folytattak, életművükkel Magyarországot szolgálták.

Ördögh Szilveszter írónak, a kuratórium pénteken elhunyt elnökének posztumusz kitüntetést adományozott a társaság.

Címlapról ajánljuk
Nincs szlovák állampolgársága a szlovákiai magyar párt új elnökének

Nincs szlovák állampolgársága a szlovákiai magyar párt új elnökének

Gubík Lászlót választotta meg elnökévé a szlovákiai magyar párt, a Magyar Szövetség. „Egy modern és konstruktív, a magyar kisebbséget képviselő párt létrehozásán szeretnék dolgozni, amely egyben a nemzeti kisebbségek által lakott régiók érdekeit is képviseli” – nyilatkozta az új elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×