eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel

Péntektől olyan helyekre is elmehet, ahová eddig nem engedték be

Huszonhárom helyszínen, több mint 70 kortárs művészeti program várja az érdeklődőket a pénteken kezdődő Budapesti Õszi Fesztiválon. Az október 21-ig tartó rendezvénysorozatban a kortárs színházi és táncelőadások mellett, filmzene koncertek, kiállítások és budapesti séták is várják az érdeklődőket.

A látogatók idén olyan helyekre is eljuthatnak, ahová más alkalmakkor nem engedik be őket. Sétát tehetnek például a Kőbányai Sörgyárban vagy a kelenföldi hőerőműben.

Színpadra lép Brecht színháza, a Berliner Ensemble, akik Ibsen: Pees Gynt-jét adják elő a magyar közönség előtt német nyelven (az előadást feliratozzák).

A fesztivál másik érdekessége, hogy a kortárs művészeti előadások közé ezúttal egy gyermekdarab is bekerül: Bálint Ágnes meséjének, az Egy egér naplójának színpadra állításával. A bábelőadáson a gyermekek a kulisszatitkokat is megismerhetik.

A fesztivál ideje alatt a Cirkogejzír moziban kortárs orosz filmeket láthat a közönség. Zimányi Zsófia, a Budapesti Fesztiválközpont igazgatója az InfoRádióban elmondta: a hagyományokhoz híven kiállításokkal, koncertekkel, kerekasztal-beszélgetésekkel és táncelőadásokkal is várják az érdeklődőket.

Ha többet akar tudni a fesztiválról, kattintson ide.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Érik a katasztrófa a világ egyik legszegényebb államában – Országoknak is okozhat függőséget a kábítószer

Érik a katasztrófa a világ egyik legszegényebb államában – Országoknak is okozhat függőséget a kábítószer

A 2021-es hatalomátvétel után az afganisztáni tálibok szinte azonnal megkezdték az ország mákmezőinek felszámolását. A radikális szunnita kormány főleg vallási meggyőződésből hirdetett háborút a kábítószerek ellen, egy valamit azonban nem vettek figyelembe: az ópium az ország gazdaságának gerincét adta, a kereskedelem felszámolásával pedig a vidéki afgánok milliói vesztették el megélhetésüket. Nézzük, mekkora ütést szenvedett el a világ egyik legszegényebb országa a radikális döntés meghozatala után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×