eur:
395.87
usd:
354.56
bux:
0
2024. szeptember 27. péntek Adalbert

Elhunyt Sipos András

Életének 53. évében elhunyt Sipos András, a Djabe zenekar alapító tagja, ütőhangszerese, énekese. A zenészt szeptember 14-én érte a halál.

Életének 53. évében elhunyta a Djabe zenekar alapító énekese - jelentette be az együttes. "Játéka és hangja meghatározója volt az úgynevezett Djabe-hangzásnak. Tudását és színes játékmódját Kanadától Azerbajdzsánig élvezte és szerette a közönség" - olvasható a közleményben.

Az együttes tájékoztatása szerint Sipos Andrásnak kiemelkedő szerepe volt a zenekar hazai és nemzetközi díjainak elnyerésében.

"Egyénisége és humora csodálatos adományt jelentett a Djabe tagjainak számára" - írta az együttes, hozzátéve: a zenész emlékét megőrzik, zenei és szellemi hagyatékát ápolni fogják.

Sipos András 1981-ben végzett színészként a Színház- és Filmművészeti Főiskolán, majd 18 éven át a Vígszínház tagja volt.

A Djabe a kilencvenes évek közepén alakult, bemutatkozó albuma 1996-ban jelent meg. Sipos András az együttesben Égerházi Attilával (gitár), Barabás Tamással (basszusgitár), Kovács Ferenccel (trombita, hegedű), Banai Szilárddal (dob) és Kovács Zoltánnal (billentyűs hangszerek) zenélt együtt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 26. 18:08
×
×
×
×