eur:
394.46
usd:
354.52
bux:
72924.84
2024. szeptember 17. kedd Zsófia

Televízióban válogatnak szereplőket az István, a királyhoz

Augusztus 20-án indul a Magyar Televízióban "A társulat" című sorozat, amely az István, a király című rockopera 25 éves jubileumi előadásához válogat szereplőket.

1983. augusztusában mutatták be Szörényi Levente és Bródy János rockoperáját, az István, a királyt. Az augusztus 20-án kezdődő televíziós sorozat a 25. évforduló alkalmából megrendezendő előadásra tehetségkutató keretében válogatja ki a rockopera szereplőit.

A résztvevők az István, a király négy férfi és négy női főszerepéért szállnak versenybe, de a döntőbe jutó mind a 24 résztvevő szerepet kap az előadásban. A válogatásra több mint kétezren jelentkeztek, akik közül a nyár folyamán hattagú zsűri válogatta ki azt a 90 főt, akik a középdöntőkbe jutottak.

Hozzájuk csatlakozik még 20 résztvevő, akiket internetes szavazással a közönség jutatott tovább.

A zsűri, melynek tagjai Szikora János rendező, Alföldi Róbert művészeti vezető, Szulák Andrea előadóművész, Keveházi Krisztina, a Nemzeti Balett magántáncosa, Kocsák Tibor zeneszerző és Lévai Balázs kreatív vezető, a megmérettetéskor nem csupán az énektudást veszi figyelembe, hanem a színpadi mozgást és a színészi játékot is, amit a vetélkedő során folyamatosan fejlesztenek.

Bár a műsor az István, a királyhoz válogat szereplőket, a középdöntőktől a versenyzők többnyire más magyar és nemzetközi musical, rockopera és zenés színpadi művekből fognak előadni részleteket. Az őszi évad során a nézők megtekinthetik a nyáron lezajlott elődöntő legemlékezetesebb pillanatait, majd a középdöntőkben a 110 továbbjutóból választják ki azt a 24 szereplőt, akik a tavasszal zajló döntőben összemérik a tudásukat.

A győztesek főszereplésével a 2008. május 17-i döntő után egy hónappal, június 18-án mutatják be az István, a királyt a Papp László Sportarénában, Szikora János rendezésében. Az előadásról felvételt készít a Magyar Televízió, amit a 25. évforduló alkalmából, 2008. augusztus 20-án mutatnak be.

Hanganyag: Oláh András

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Levágják az árhullámot Mosonmagyaróvárnál - harmadfokú a készültség

A legfőbb cél, hogy az érkező árhullámot a töltések között tartsák a vízügyesek Győr-Moson-Sopron vármegyében – mondta az InfoRádióban az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivő-helyettese. Szegi Attila arról is beszélt, hogy az árvízi víztározók segítségével néhány deciméterrel alacsonyabb tetőző vízszintet lehet elérni ahhoz képest, mint ahol természetes körülmények között lenne.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.17. kedd, 18:00
Velkey György
a Magyar Kórházszövetség elnöke, a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházának főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×