eur:
394.57
usd:
354.69
bux:
72936.84
2024. szeptember 17. kedd Zsófia

Gyilkosok a Szigeten! - videóval

A The Killers és Juliette Lewis a Nagyszínpadon, a Duna Művészegyüttes és a Táp Színház pedig a Színház- és Táncsátorban várja produkcióival a 15. Sziget fesztivál utolsó napjára kilátogatókat.

Az idei Sziget Fesztivál sem múlik el elmaradt fellépés nélkül, mivel pár nappal ezelőtt Chris Cornell hangszálgyulladására hivatkozva lemondta a Sziget Nagyszínpadán mára tervezett koncertjét.

A Soundgarden és az Audioslave egykori frontembere helyett nem lesz új fellépő a Nagyszínpadon, hanem az első két fellépő fél órás csúszással, és hosszabb koncerttel igyekszik kitölteni a keletkezett űrt.

Így öt óra körül kezdi koncertjét az Eagles of Death Metal, ami, nevével ellentétben, hangulatos, sivatagi rockzenét játszik, Josh Homme, a Queens of the Stone Age zenekar frontemberével a dobok mögött.

Õket a Juliette and the Licks követi fél hét-hét óra táján, élén a színésznőből énekessé avanzsált Juliette Lewisszal, akinek 2005-ös fellépését a kritikusok a Sziget Nagyszínpad emlékezetes rockkoncertjei közt tartják számon.

A fellépőinek sorát napjaink egyik legsikeresebb és legnépszerűbb gitárpop zenekara, a The Killers zárja, amely, bár amerikai együttes, zenéjén erősen érződik a 80-as évek brit újhullámának hatása.

A Világzenei színpadon az utolsó nap első zenekara a Both Miklós vezette Napra, akik friss, és izgalmas megoldásokkal ötvözik a magyar népzenét a fúziós rockkal.

Háromnegyed nyolctól az orosz Leningrad skás, punkos népzenei elemekkel átszőtt muzsikája táncoltatja meg a közönséget, majd a Szigetre rendszeresen visszajáró finn Värttinä fellépésével ér véget a Világzenei színpad műsora.

A Színház- és Táncsátorban este fél 9-től az amerikai ASH Contemporary Dance társulat három, modern jazz, hiphop és kortárs táncelemekből összeálló produkcióját tekinthetik meg az érdeklődők.

Ezt fél tizenegykor a Duna Művészegyüttes két táncelőadása, a Nomád szenvedély és a Kígyóballada követi, majd éjfélkor a Táp Színház: Keresők című darabja zárja a Színház- és Táncsátor programját.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Levágják az árhullámot Mosonmagyaróvárnál - harmadfokú a készültség

Levágják az árhullámot Mosonmagyaróvárnál - harmadfokú a készültség

A legfőbb cél, hogy az érkező árhullámot a töltések között tartsák a vízügyesek Győr-Moson-Sopron vármegyében – mondta az InfoRádióban az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivő-helyettese. Szegi Attila arról is beszélt, hogy az árvízi víztározók segítségével néhány deciméterrel alacsonyabb tetőző vízszintet lehet elérni ahhoz képest, mint ahol természetes körülmények között lenne.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.17. kedd, 18:00
Velkey György
a Magyar Kórházszövetség elnöke, a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházának főigazgatója
Az EU teljesen elfordul az új magyar gazdasági modelltől

Az EU teljesen elfordul az új magyar gazdasági modelltől

Mario Draghi, az Európai Bizottság különmegbízottja, az Európai Központi Bank korábbi elnöke az Európai Parlament előtt világos figyelmeztetést intézett az államszövetséghez: az Európai Uniónak sürgősen egy versenyképességi reformra van szüksége, különben súlyos következményekkel kell szembenéznie. Erősebb fellépést szorgalmaz Kínával szemben, elmélyíteni az EU integrációját a tőkepiaci unió létrehozásával, korlátozná az állami támogatásokat, egyszerűsítené az uniós szabályozást, miközben növelné az innovációba történő befektetéseket. Összességében számos olyan lépést sürget, amelyek a magyar kormány eddigi gazdaságpolitikájával ütköznek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×