eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 15. vasárnap Enikő, Melitta

Kassák Lajos ihlette digitális munkák a Magyar Műhely Galériában

A ló meghal, a madarak kirepülnek címmel Kassák Lajos születésének 120. évfordulója alkalmából rendez kiállítást a Magyar Elektrográfiai Társaság a Magyar Műhely Galériában. A digitális képzőművészetet pártoló szervezet nemzetközi pályázatára 30 országból, köztük Brazíliából és Indiából is érkeztek munkák.

Kassák Lajos újító, lázadó alkotó volt, akinek változatos életútja, művészetszervező közéleti szerepvállalása, nemzetközileg elismert avantgárd személyisége gazdag témát adhatott a pályázó művészeknek - mondta az InfoRádióban a kiállítást szervező Magyar Elektrográfiai Társaság elnöke.

Haász Ágnes hozzátette: művészi és emberi szabadságvágya, újító, kísérletező, formai és tartalmi megújulásra bíztató szellemisége ma is érvényes példaképpé teszi Kassák Lajos alakját, akár a digitálisan alkotó művészek számára is.

A ló meghal, a madarak kirepülnek című kiállításon olyan digitális kollázsokat, fotókat tekinthetnek meg az érdeklődők, amelyeket Kassák Lajos munkássága ihletett - közölte a Magyar Elektrográfiai Társaság elnöke.

Hanganyag: Oláh András

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
A holland lakásviszonyokat idézik a belvárosi kerületek

A holland lakásviszonyokat idézik a belvárosi kerületek

Tavaly év végén a hazai lakásállomány elérte a 4,6 milliót, melynek közel harmada (32 százaléka) Budapesten és Pest megyében található. A lakásszám területi eloszlása mellett azonban azok tulajdonviszonyai között is nagy eltéréseket láthatunk. Bár Magyarországon hagyományosan magas a saját tulajdonú lakásban élők aránya, egyes településeken és fővárosi kerületekben ez a holland vagy a francia arányokat idézi, miközben sok helyen a településen élők 100 százaléka saját lakásban él. Hogy ezen a téren mi jellemzi az országot nemzetközi viszonylatban és mekkorák az országon belüli különbségek, azt a KSH legfrissebb számai alapján néztük meg.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 13. 21:27
×
×
×
×