eur:
395.35
usd:
357.43
bux:
72340.83
2024. szeptember 12. csütörtök Mária

"Hihetetlen kisszerűség lenne"

Válságos helyzetbe kerültek a szakkönyvkiadók az állami támogatás megszüntetése után - mondta el az InfoRádió Aréna című műsorában a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesületének elnöke.

Zentai Péter László azt mondta, hogy a tudományos könyvek támogatása nem éri el ezen kiadványok piacának 1 százalékát, ez pedig válságba sodorhat egyes kiadókat.

Főleg azokat, amelyek más jellegű kiadványokkal nem tudják ellensúlyozni a tudományos munkák megjelentetéséből adódó veszteségeket.

Zentai Péter László úgy fogalmazott: hihetetlen kisszerűségnek tartaná, ha a kormányzat nem hajtaná végre a könyvkiadók kérését.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

HÖOK: felül kell vizsgálni a mostani kollégiumi rendszert

Szükség van Budapesten a korábban tervezett Diákvárosra - ezt az álláspontot képviseli továbbra is a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája, amely a Felsőoktatási Kollégiumok Országos Szervezetével együtt folytat konzultációt a Kulturális és Innovációs Minisztériummal. A HÖOK egy-két hónapon belül fejezi be friss kutatását a kollégiumi férőhelyek számáról és minőségéről, de Budai Marcell szerint néhány következtetés már most borítékolható.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.13. péntek, 18:00
Rasovszky Kristóf
olimpiai bajnok nyíltvízi úszó
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×