eur:
396.07
usd:
359.4
bux:
71805.06
2024. szeptember 11. szerda Teodóra

Amikor az eutanáziából politikai program lesz

Megkezdődött a Good című brit film forgatása Budapesten. A náci Németországban játszódó történetet Viggo Mortensen dán származású színész főszereplésével csaknem két hónapon át veszik fel a fővárosban és környékén.

A Gyűrűk Ura-trilógiából ismert szereplő olyan angol színészekkel játszik együtt mint Jason Isaacs, Jodie Whittaker és Mark Strong. A produkcióban nyolcvan magyar szakember dolgozik.

Az 1933-ban induló történet főhőse John Halder irodalomprofesszor. Ez a hétköznapi, tisztességes férj és apa családi gondokkal küzd: neurotikus feleségével, két követelőző gyermekével és időskori szenilitásban szenvedő édesanyjával él.

Személyes élményeit egy regényben írja meg, amely a könyörületes eutanázia mellett foglal állást. Amikor a művet a náci kormánypropaganda szolgálatába állítják, Halder karrierje elindul.

Látszólag következetlen, jelentéktelen döntései újabb és újabb választásokra késztetik, amelyek végül katasztrófába torkollnak.

A forgatókönyvet C.P. Taylor azonos című darabjából John Wrathall írta. Az alkotás rendezője Vicente Amorim.

Címlapról ajánljuk

Pénteken kaphatja meg a nagy zöld jelzést Ukrajna Oroszország bombázására nyugati fegyverekkel

Egyre nagyobb a várakozás, hogy Joe Biden amerikai elnök engedélyezi Ukrajnának a nyugati gyártású, nagy hatótávú rakéták bevetését Oroszországgal szemben. Moszkva a maga részéről azzal fenyegetőzik, hogy megsemmisíti azokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.12. csütörtök, 18:00
Hiller István
a Magyar Szocialista Párt országgyűlési képviselője, a párt választmányi elnöke
Ellentámadásba lendültek Kurszknál az oroszok, évek óta nem látott tettet hajtott végre Moszkva – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Ellentámadásba lendültek Kurszknál az oroszok, évek óta nem látott tettet hajtott végre Moszkva – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Ukrajna még augusztus elején indított váratlanul nagyszabású akciót Oroszország kurszki területei ellen, ahol gyorsan jelentős területek felett vették át az irányítást. Úgy tűnik, Moszkva megelégelte a jelenlétüket. 24 órán belül négy ukrán települést is elfoglalt az orosz hadsereg, köztük egy kisebb méretű várost. 2022 óta nem volt példa arra, hogy ilyen rövid idő alatt ennyi települést meghódítottak volna az orosz támadók Ukrajnában. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×