eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

Hollywoodi sikert hozott a magyar rendezőnek a családi film

Első élőszereplős rendezését, a Híd Terabithia földjére című családi fantasztikus kalandfilmjét kísérte el Budapestre Csupó Gábor. Az animációs sorozatokkal, mint például a Simpson-családdal világhírűvé lett rendező az InfoRádióban elmondta, hogy az amerikai premier első két napján gyakorlatilag már megtérült a Disney stúdiónak a film, ami Hollywoodban is ritkaságszámba megy.

A '70-es években íródott könyv szerzője, Katherine Paterson kisfiának írta a regényt, hogy így vigasztalja meg azután, hogy a elveszítette egyik barátját.

A történet egy kisfiúról szól, aki nemcsak az iskolában, hanem otthon is kirekesztve érzi magát.

Az új tanévben barátságot köt az iskola új tanulójával, aki megismerteti vele a fantázia világát.

Õk ketten alkotják meg Terabithia földjét, amelyet lenyűgöző lények laknak, és grandiózus paloták tarkítják.

Csupó Gábor nevével a magyar nézők korábban a Simpson-család és a Fecsegő tipegők című animációs filmek kapcsán ismerkedhettek meg.

A rendező már évekkel ezelőtt elhatározta, hogy készít egy élő szereplős játékfilmet, eddig azonban nem találta meg hozzá a megfelelő forgatókönyvet.

A Híd Therabithia földjére könyvváltozata nemrég került a kezébe, annak ellenére, hogy a kötet az Egyesült Államokban kötelező olvasmány az iskolákban, és további 40 országban kapható a világon.

"Nagyon otthon éreztem magam a forgatáson, a gyerekekkel nagyon jó volt dolgozni" - mondta az InfoRádióban Csupó Gábor.

A rendezőt kicsit zavarja a produkció hirdetése, a forgalmazók ugyanis csak a látványelemeket vonultatták fel benne, holott a filmnek komoly története van.

Emberi kapcsolatokról szól, amelyekből megérthető azoknak a gyermekeknek a lelki világa, akik például nem tudtak közel kerülni az édesapjukhoz - mondta Csupó Gábor.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kínosan nagy zakót kapott a magyar válogatott Németországban
5-0

Kínosan nagy zakót kapott a magyar válogatott Németországban

A magyar válogatott az első félidő után még „csak” egygólos hátrányban volt Düsseldorfban a németek ellen, ám a második játékrészben súlyos vereségbe szaladt bele. A Nemzetek Ligája 2024–2025-ös kiírásának első fordulójában: Németország–Magyarország 5-0.

Támadás az elektromos autók ellen: minden autós fizessen

A megtett kilométerek után fizessenek az autósok – ezt akarja a brit kormánytól egy közlekedési témákra szakosodott civilszervezet, az úgynevezett „nettó zéró” klímacéllal összefüggésben. A Campaign for Better Transport (Kampány a jobb közlekedésért) nevű, 50 éve működő lobbicsoport először csak az elektromos kocsikat említette, de gyorsan módosította ajánlását.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
Alaposan felborítják Kína riválisai az erőegyensúlyt: furcsa érdekegyezség alakult, ez pedig riadalmat kelthet Pekingben

Alaposan felborítják Kína riválisai az erőegyensúlyt: furcsa érdekegyezség alakult, ez pedig riadalmat kelthet Pekingben

Augusztus 30-án Vietnam és a Fülöp-szigetek megállapodott egymással a katonai és védelmi kapcsolatok elmélyítéséről. A felek abban is egyetértettek, hogy a jövőben fokozzák a tengeri biztonsági együttműködésüket. Phan Van Giang vietnami és Gilberto Teodoro Fülöp-szigeteki védelmi miniszterek azt is bejelentették, hogy még 2024-ben a védelmi kontaktus elmélyítéséről szándéknyilatkozatot kívánnak aláírni. A két távol-keleti ország közeledése komoly kérdéseket vet fel a feszült régióban, ahol persze mindegyik térségi nagyhatalomnak megvan erről a maga a véleménye.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×