eur:
394.11
usd:
355.57
bux:
72297.19
2024. szeptember 9. hétfő Ádám

Másfélszeresére nő az Uffizi múzeum

Az olasz műemlékvédelmi hatóság bejelentése szerint napokon belül megkezdik a 40 éve esedékes renoválást a firenzei Uffizi képtárban. A munkálatok 4-5 évig is eltarthatnak.

A felújítást követően több lesz a kiállítóterem, de felújítják az elektromos- és a vízvezetékrendszert, valamint modernizálják a szolgáltatásokat is.

Az átalakítást egy tíz vállalatból álló bolognai konzorcium végzi, a beruházás tervezett költsége 29 millió euró (7 és fél milliárd forint). A munkálatok befejezése után a múzeum területe a jelenlegi 8100 négyzetméterről 12900-ra emelkedik.

Az Uffizi palotát Cosimo Medici építtette Giorgio Vasarival 1560-ban, hogy méltó körülmények közé helyezhesse magisztrátusát. Művészeti galériává fia, Francesco Medici változtatta.

Címlapról ajánljuk
Hegedűs D. Géza, a Nemzet Színésze: én így élek, így dolgozom és így vagyok boldog

Hegedűs D. Géza, a Nemzet Színésze: én így élek, így dolgozom és így vagyok boldog

Tizenkét szerepe van ma is a Nemzet Színészévé megválasztott Hegedűs D. Gézának, aki immár fél évszázada a Vígszínház tagja. Gyerekként minden zsebpénzét színházra költötte, mígnem az építőipari technikumból el nem küzdötte magát a Színműig. Pályája harmadéves főiskolai hallgatóként már be is indult, és aligha lesz egyhamar vége ilyen munkatempóban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×