eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 28. vasárnap Szabolcs

Mi a vers lényege?

Erre a kérdésre is keresi a választ a Petőfi Irodalmi Múzeum fesztiválja: a Vers Transzfer, amely idén a vers hangzása és megszólalása köré szerveződik.

A múzeum főigazgató-helyettese az InfoRádióban azt mondta: a résztvevők között a magyar líra meghatározó szerzői mellett - Borbély Szilárd, G. István László, Kalász Orsolya, Kemény István, Lackfi János, Térey János, Tolnai Ottó, Tóth Krisztina, Vörös István - az európai költészet több jelentős alakját is üdvözölhetjük.

A vendégek között szerepel Nicolas Ancion Belgiumból, Petr Borkovec Csehországból, Mile Stojiæ Bosznia-Hercegovinából, Steffen Popp, Hendrik Jackson és Gerhard Falkner pedig Németországból érkezik.

Közülük három német és három magyar költő egyhetes műhelymunka keretében "csempészi át" a nyelv határain egymás verseit.

Mint mondta, a Budapest Transzfer szeretné egyrészt kivinni a költészetet a hagyományos irodalmi intézmények falai közül, másrészt olyan társművészetekkel megjeleníteni, mint a zene vagy a képzőművészet.

A fesztivál ideje alatt nyílik meg a Tükör tárja fel legmélyeinket című Ingeborg Bachmann-emlékkiállítás az Osztrák Kulturális Fórummal és az Olasz Kultúrintézettel közös szervezésben.

Jelentős érdeklődésre tarthat számot 21-én a Verstranszfer címet viselő rendhagyó felolvasóest, mely a versek eredeti hangzását megőrizve hazai és európai alkotókat vonultat fel.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az utolsó másodpercekben nyerte meg a brazilok elleni thrillert a női kézilabda-válogatott

Az utolsó másodpercekben nyerte meg a brazilok elleni thrillert a női kézilabda-válogatott

Ki korán kel, győzelmet lel: a magyar csapat ötgólos hátrányból jött fel, és Simon Petra góljával 25-24-re verte a brazilokat a párizsi olimpia csoportkörének második fordulójában.

Szegheő Péter: túlélési útmutató kánikula idejére

A kánikula átvészeléséhez adott hasznos tanácsokat Szegheő Péter belgyógyász az InfoRádió Aréna című műsorában. Beszélt arról, hogyan készíthetjük fel a szervezetünket a nagy melegre, mit és mennyit érdemes inni és enni, sőt elemezte azt is, hogy sportolhatunk-e ilyen hőmérsékleti viszonyok közepette. Ráadásul elmondott egy javaslatot a sziesztával kapcsolatban…
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×