eur:
394.26
usd:
357.54
bux:
72982.36
2024. szeptember 3. kedd Hilda

Új elnök a József Attila Kör élén

A József Attila Kör Szigligeten tartott évi közgyűlésén Gerevich Andrást választotta új elnökévé - közölte az irodalmi társaság.

A hat év után leköszönő elnök, Menyhért Anna a European Writers' Congress elnökhelyettesi posztját tölti be a továbbiakban.

Gerevich András 1976-ban született Budapesten. Költő, író, műfordító, valamint forgatókönyvíró.

Két önálló kötete jelent meg korábban: 1997-ben a JAK Füzetek sorozatban az Átadom a pórázt, továbbá a Kalligram Kiadó által 2005-ben kiadott Férfiak című verseskötet.

A József Attila Kör Irodalmi Egyesület - közkeletű nevén a JAK - fiatal írók, költők, kritikusok, irodalomtörténészek és irodalomszervezők nemzetközi szervezete.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.04. szerda, 18:00
Virág Barnabás
a Magyar Nemzeti Bank alelnöke
Egyre csúnyább, ami Amerikában történik

Egyre csúnyább, ami Amerikában történik

Egyre rosszabb hangulatú kereskedést láthatunk az európai és az amerikai tőzsdéken is, ami elsősorban annak tudható be, hogy a Bank of Japan kormányzója benyújtott egy dokumentumot, amely szerint a központi bank folytatja a kamatemelést. Ennek hatására erősödni kezdett a jen, a részvénypiacokon pedig hangulatromlás látszik. Eközben azért a hazai tőzsdén is vannak izgalmak: reggel nagyot ugrott az MBH Jelzálogbank árfolyama, később azonban jött a látványos visszaesés az elmúlt napok sztárpapírjánál.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×