eur:
394.26
usd:
357.54
bux:
72982.36
2024. szeptember 3. kedd Hilda

Erkel Színház: később kezdődik az évad, ha egyáltalán lesz

Az épület állapota miatt nem tudja megkezdeni az új évadot szeptember 15-én az Erkel Színház - jelentette be a Magyar Állami Operaház évadnyitó társulati ülésén Vass Lajos miniszteri biztos.

A Magyar Állami Operaház ideiglenes vezetője elmondta: új statikai vizsgálatot rendelt el, és csak ezután lehet dönteni arról, hogy elkezdhetik-e egyáltalán az évadot, vagy életveszély miatt be kell zárni a színházat.

A miniszteri biztos az évadnyitó utáni sajtótájékoztatón elmondta, hogy ha a bezárás mellett kell dönteni, akkor ez a száznál több dolgozót érintő létszámleépítés mellett további kilencven munkatárs elbocsátását jelentené.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.04. szerda, 18:00
Virág Barnabás
a Magyar Nemzeti Bank alelnöke
Egyre csúnyább, ami Amerikában történik

Egyre csúnyább, ami Amerikában történik

Egyre rosszabb hangulatú kereskedést láthatunk az európai és az amerikai tőzsdéken is, ami elsősorban annak tudható be, hogy a Bank of Japan kormányzója benyújtott egy dokumentumot, amely szerint a központi bank folytatja a kamatemelést. Ennek hatására erősödni kezdett a jen, a részvénypiacokon pedig hangulatromlás látszik. Eközben azért a hazai tőzsdén is vannak izgalmak: reggel nagyot ugrott az MBH Jelzálogbank árfolyama, később azonban jött a látványos visszaesés az elmúlt napok sztárpapírjánál.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×