eur:
394.14
usd:
364.18
bux:
74051.15
2024. július 31. szerda Oszkár

Jeremy Irons Márai-darab főszerepében látható

Márai Sándor A gyertyák csonkig égnek (Embers) című regényéből írt szinpadi művet a nagyhírű angol drámairó, Christopher Hampton. Michael Blakemore rendező munkáját Londonban február 15-étől láthatja a közönség Jeremy Irons főszereplésével a Duke of York's színházban.

Jeremy Irons mellett Konrád szerepében Patrick Malahide látható. A darab producere a dél-afrikai Eric Abraham és a legendás Robert Haggiag. A regény angol nyelvű fordítása a tíz legjobb irodalmi mű közé került a szigetország vezető lapjainak sikerlistáján.

A Duke of York színházban a darabbal egyidőben nyilik a Londoni Magyar Intézet és a Petőfi Irodalmi Múzeum közös kiállítása Márai Sándorról. Február 23-án a színészek és az előadás alkotói lesznek a magyar intézet vendégei, február 27-én pedig az intézet irodalmi szalonjában beszélget Bogyay Katalin Christopher Hampton íróval, Szegedy-Maszák Mihály irodalomtörténésszel és Eric Abraham producerrel - tájékoztatta az InfoRádiót a Londoni Magyar Kulturális Intézet.

Jeremy Irons nem először kerül kapcsolatba Magyarországgal. Szabó István Csodálatos Júlia című filmjének abszolút főszerepében Anette Bening partnereként is láthatta a közönség.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 31. 15:14
×
×
×
×