eur:
395.45
usd:
365.52
bux:
0
2024. július 31. szerda Oszkár

Magyar siker Oroszországban

Szentpéterváron rekordot döntött a látogatók száma a Bécs és Budapest 1870-1920 című kiállításon.

A Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumának közigazgatási államtitkára elmondta: az Ermitázsban megrendezett, csaknem 500 műtárgyat bemutató tárlatot három hónap alatt több mint 300 ezren látták.

Benedek András közölte: a kiállítás vasárnap zárult, és ezzel hivatalosan is véget ért a 2005-ös oroszországi magyar kulturális évad.

A tárlaton egyebek mellett látható volt a Budapesten már bemutatott Klimt, Schiele, Kokoschka és a dualizmus művészete című kiállítás anyaga.

A Szem előtt Magyarország című oroszországi magyar kulturális évad keretében tavaly több mint száz magyar kulturális programot rendeztek Moszkvában és Szentpéterváron.

Címlapról ajánljuk

Nagy napja lehet a magyaroknak – az olimpia szerdai hírei percről percre

Miután úszásra alkalmasnak találták a Szajnát, a triatlonnal kezdődött a magyarok szerdai programja. Ezen felül asztaliteniszben, cselgáncsban, evezésben, kézilabdában sportlövészetben, tornában, úszásban és vívásban és érdekeltek vagyunk.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
Jön a hét legfontosabb napja a tőzsdéken

Jön a hét legfontosabb napja a tőzsdéken

Jó hangulatban telt a kereskedés ma reggel az ázsiai piacokon, ezt követően pedig Európában is emelkedésre van kilátás. Ma azonban nagyon fontos piacmozgató események lesznek, az eurózóna inflációja után érkezik az ADP munkaerőpiaci adata az USA-ból, emellett lakáspiaci adatok is jönnek. A nap (és a hét) fénypontja viszont a Fed esti kamatdöntése lesz, majd Jerome Powell ezt követő sajtótájékoztatója.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×