eur:
401.05
usd:
368.25
bux:
74701.27
2024. október 16. szerda Gál
Nyitókép: Pixabay

Szabadult az orosz férfi, aki lánya rajzáért bűnhődött egy munkatáborban

A 12 éves kislány rajzát az iskola jelentette a rendőrségnek.

2022-ben egy 12 éves orosz lány egy háborúellenes rajzot készített az iskolában, egy ukrán zászló mellett békepárti feliratokat helyezett el, és azt is írta, "dicsőség Ukrajnának". A rajz aztán "kikerült" - az iskola jelentette a rendőrségnek -, a lány apját, Alekszej Moszkaljevet pedig börtönbe zárták, a lányt először állami gondozásba vették, mivel apja egyedül nevelte, majd édesanyjának kiadták.

A BBC-n megjelent történet - amelyet a Népszava szemlézett - szerint az apát most engedték ki a börtönből. Az apa korábban pénzbüntetést kapott egy "háborút elítélő posztért", ehhez csatlakozott lánya rajzügye, és az orosz fegyveres erők lejáratására hivatkozva 2 évet ült, miután menekülés közben elkapták.

A tulai büntetőtelepről való mostani szabadulásról egy orosz jogvédő csoport számolt be.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.16. szerda, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Európa elesett, talán már csak az EKB mentheti meg

Európa elesett, talán már csak az EKB mentheti meg

Ismét nagy döntés előtt áll az Európai Központi Bank (EKB), hiszen nem akármilyen környezetben kell határoznia a kamatokról: az európai gazdaság épp recesszióba csúszik, eközben az infláció mégis ragadós. A helyzetet tovább bonyolítják a közel-keleti fejlemények és a bizonytalan mértékű kínai gazdasági stimulus is. Ilyen körülmények között nincs könnyű dolga az EKB-nak, még akkor sem, ha a kamatdöntés iránya egyértelműnek tűnik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×