eur:
401.95
usd:
366.63
bux:
73616.2
2024. október 4. péntek Ferenc
A KCNA észak-koreai állami hírügynökség által közreadott képen Kim Dzsong Un elsőszámú észak-koreai vezető 2022. augusztus 10-én Phenjanban bejelenti, hogy országa legyőzte a koronavírus-járványt és elrendelte a májusban bevezetett megelőző intézkedések eltörlését.
Nyitókép: KCNA

Atomcsapást helyezett kilátásba az észak-koreai diktátor

Kim Dzsongün észak-koreai vezető provokáció esetén atomfegyverek bevetését helyezte kilátásba, ha veszély fenyegetné országát - jelentette pénteken a phenjani állami média.

Észak-Korea hadserege "habozás nélkül bevetné minden támadó erejét, amellyel rendelkezik, beleértve a nukleáris fegyvereket is" - mondta Kim szerdán egy katonai kiképzőbázison tett látogatása során. Az eseményről a KCNA helyi hírügynökség számolt be.

"Ha ilyen helyzet állna elő, Szöul és a Koreai Köztársaság tartós létezése lehetetlenné válna" - tette hozzá.

Kedden Jun Szogjol dél-koreai elnök arra figyelmeztette Észak-Koreát, bármilyen nukleáris fegyver bevetésére irányuló kísérlet esetén Dél-Korea és amerikai szövetségesei "határozott és elsöprő erejű válaszlépésével" kell szembesülnie.

Szeptemberben Kim bemutatott egy urándúsító létesítményt, és kifejezte azon szándékát, hogy "hatványozottan" bővítse országa nukleáris fegyverarzenálját.

A Stockholmi Nemzetközi Békekutató Intézet (SIPRI) szerint Észak-Korea jelenleg mintegy ötven nukleáris robbanófejjel rendelkezik, bár a pontos számuk nem ismert.

Az elszigetelt kommunista diktatúrát atomfegyver- és rakétaprogramja miatt nemzetközi szankciók sújtják. Az utolsó ismert atomkísérletet 2017-ben hajtották végre.

Címlapról ajánljuk
Árokszállási Zoltán: az MNB is léphet, ha nagyon gyengül a forint

Árokszállási Zoltán: az MNB is léphet, ha nagyon gyengül a forint

Továbbra is 401 felett jár a forint az euróval szemben. Bár péntek reggel a hazai fizetőeszköz valamelyest erősödött, de egyelőre úgy tűnik, nem tud a 400-as szint alá kerülni. A forintgyengülés okairól és következményeiről az MBH elemzési centrumának igazgatóját kérdeztük.

Ígéretekkel és üzenetekkel alakult meg a Fővárosi Közgyűlés – cikkünk frissül

Minden korábbinál sokszínűbb Fővárosi Közgyűlést vezet mostantól Karácsony Gergely főpolgármester, a 33 fős testületben 10 fideszes és 10 Tisza párti képviselő ül vele szemben. A frakciók megtartották bemutatkozásukat. A közgyűlés levette a napirendről az szmsz vitáját és elfogadását, a vita akörül alakult ki Karácsony Gergely és a többség között, hogy lehet-e olyan módosító indítványokról szavazni, amelyet nem a főpolgármester nyújt be.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.04. péntek, 18:00
Dezső Tamás
a Migrációkutató Intézet főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×