eur:
399.99
usd:
362.07
bux:
73059.71
2024. október 2. szerda Petra
Katonák az izraeli nagykövetség közelében történt két robbanást követően, Koppenhága északi részén 2024. október 2-án. Az incidensben senki sem sérült meg.
Nyitókép: MTI/EPA/Ritzau/Emil Helms

Kézigránát robbant a koppenhágai izraeli nagykövetségnél

A dán rendőrség szerdán közölte, hogy nyomozást folytat két robbanás ügyében, amely Izrael nagykövetségének közelében történt Koppenhága északi peremén. Később bejelentették, hogy a robbanásokat valószínűleg kézigránát okozta, és az incidenssel kapcsolatban őrizetbe vettek három svéd állampolgárt, köztük egy kiskorút is.

A robbanásokban nem sérült meg senki, és az izraeli diplomáciai képviselet épületben sem keletkezett kár - tudatta a nagykövetség és a dán hatóságok.

A rendőrség tájékoztatása szerint az üggyel kapcsolatban előállított három ember közül kettőt a koppenhágai főpályaudvaron tartózkodó egyik szerelvényen, a harmadikat pedig a dán főváros egy másik részén vették őrizetbe. Jakob Hansen, a koppenhágai rendőrfőkapitány helyettese azt közölte, hogy az adatgyűjtés során a rendőrség "természetesen" figyelembe veszi, hogy a robbanások az izraeli nagykövetség közvetlen közelében történtek.

A helyi média beszámolói szerint a koppenhágai rendőrség nagy erőkkel vonult ki a helyszínre, és nagyobb kiterjedésű területet zárt le, ahol rendőrkutyák és törvényszéki nyomozók segítségével kutatnak bizonyítékok után.

Az izraeli nagykövetség épületét jelenleg fegyveres dán katonák őrzik, a közelben található zsidó iskolát, a Carolineskolent pedig szerdán zárva tartják.

Címlapról ajánljuk

Izraeli válaszcsapástól tart Irán - számba vettük a lehetőségeket

A zsidó államra mért tömeges rakétacsapás nem maradhat válasz nélkül - közölte Benjamin Netanjahu. Katonai elemzők most azt találgatják, vajon konkrétan mire gondolhatott az izraeli kormányfő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.03. csütörtök, 18:00
Kovács Ákos
Kossuth-díjas zeneszerző, előadóművész
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×