eur:
398.81
usd:
360.11
bux:
74210.55
2024. október 2. szerda Petra
HEBRON, WEST BANK - OCTOBER 1: Palestinians inspect debris of a missile fired from Iran to Israel, after it falls on an area in Luza neighborhood, Hebron Governorate in West Bank on October 1, 2024. (Photo by Wisam Hashlamoun/Anadolu via Getty Images)
Nyitókép: Getty Images

"Az Izrael elleni rakétatámadást már befejeztük, de..." - Irán Európának üzent

Telefonon konzultált több európai hivatali kollégájával Abbász Aragcsi iráni külügyminiszter közvetlenül azután, hogy országa kedd este több száz rakétával támadta Izraelt - jelentette szerdán az iráni állami média. Izrael és Irán is fenyegetőzik azzal, hogy majd visszalő.

Aragcsi a német, a brit és a francia diplomácia vezetőjével, valamint más országok tárcavezetőjével beszélt az IRNA iráni hírügynökség jelentése szerint.

"Az Izrael elleni rakétatámadást már befejeztük" - idézte a hírügynökség az iráni külügyminisztert. "De ha a cionista rezsim megtorló lépést tesz, akkor a mi válaszunk még keményebb lesz" - mondta Aragcsi, hangsúlyozva, hogy Teherán nem törekszik az eszkalációra, de nem is ijed meg a háborútól.

Az iráni Forradalmi Gárda az állami televízióban azt közölte kedd este, hogy kétszáz rakétával támadta Izraelt megtorlásul Abbász Nilforusánnak, a Forradalmi Gárda helyettes parancsnokának, Haszan Naszrallahnak, a Hezbollah libanoni milícia vezetőjének és Iszmáil Haníjénak, a Hamász palesztin iszlamista terrorszervezet vezetőjének meggyilkolása miatt. Az iráni támadások célpontjai három izraeli légi támaszpont és Izrael külföldi biztonsági szolgálatának, a Moszadnak a főhadiszállása volt a teheráni tájékoztatás szerint.

Címlapról ajánljuk

A Hezbollah újabb rakétatámadásokat indított Izrael ellen

A Hezbollah libanoni síita milícia újabb rakétatámadásai érték Észak-Izraelt az izraeli hadsereg (IDF) libanoni szárazföldi hadműveletének második napján, szerdán is - közölte az IDF.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.02. szerda, 18:00
Kis-Benedek József
biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×