eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel
Shahed 136 / Gerany 2 iráni tervezésű, orosz drón. Forrás: militarnyi.ua
Nyitókép: Forrás: militarnyi.ua

Kórházat támadtak az oroszok Szumiban

Hét ember haláláról számoltak be az ukrán hatóságok.

Egészségügyi központot ért orosz támadás az északkelet-ukrajnai Szumiban szombat reggel, többen meghaltak - közölte az ukrán belügyminiszter.

Ihor Klimenko a Telegram üzenetküldő alkalmazáson azt írta, az első támadásban egy ember meghalt, és a kórház több emeletének mennyezete megrongálódott. Miközben megkezdték a betegek és a személyzet evakuálását, az oroszok ismét lecsaptak, további öt ember halálát okozva - tette hozzá.Azóta az áldozatok száma hétre emelkedett.

A Szumi város és a Szumi régió elleni támadások sokkal gyakoribbá váltak azóta, hogy az ukrán erők augusztusban hadműveletet indítottak az Oroszországgal szomszédos Kurszki területen, és több tucat települést elfoglaltak.

Szumi városa mindössze 32 kilométerre fekszik az orosz határtól, és az orosz erők drónokkal és irányított bombákkal támadják a régiót és a várost.

Az ukrán légierő korábban azt közölte, hogy csapatai 73 drónból 69-et lelőttek egy éjszakai támadás során, amelyben két ballisztikus és két cirkálórakétát is bevetettek az oroszok.

A történtekkel szinte egy időben az ukrán légvédelem mintegy 15 orosz támadó drónt semmisített meg Kijevben és környékén - közölte a helyi katonai közigazgatás.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×