eur:
394.67
usd:
354.31
bux:
72804.01
2024. szeptember 17. kedd Zsófia
A bővítési és szomszédságpolitikai uniós biztosnak jelölt Várhelyi Olivér az Európai Parlament (EP) külügyi szakbizottságának meghallgatásán Brüsszelben 2019. november 14-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Olivier Hoslet

Megvan a magyar uniós biztos leendő pozíciója

Várhelyi Olivér az egészségügyért és az állatjólét területéért felelhet majd. Az elmúlt öt évben a bővítésért és a szomszédságpolitikáért végezte munkáját.

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság újraválasztott elnöke egészségügyért és az állatjólét biztosításáért felelős portfólió betöltésére jelölte Várhelyi Olivért magyar uniós biztost, aki az elmúlt öt évben a bővítésért és szomszédságpolitikáért volt felelős.

Az Európai Parlament plenáris ülésének keddi munkanapján tartott sajtótájékoztatóján Ursula von der Leyen, az új összetételű Európai Bizottság tagjelöltjeinek bemutatásakor közölte: a biztosi testületben Várhelyi Olivér lesz felelős a közös európai egyészségügyi unió felépítését, valamint ő fogja vezetni a rák leküzdésére és a betegségmegelőzésre irányuló munkát.

Címlapról ajánljuk

Pusztító Borisz ezt műveli a térségünkkel - árvízi körkép videóval

A Kelet- és Közép-Európa fölött örvénylő Borisz ciklon hatására a térség országaiban szörnyű árvizek pusztítanak. A közösségi médiába feltöltött videókból válogattunk.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.17. kedd, 18:00
Velkey György
a Magyar Kórházszövetség elnöke, a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházának főigazgatója
Van-e értelme az iskolai mobilhasználat tiltásának?

Van-e értelme az iskolai mobilhasználat tiltásának?

Mint a tanévkezdésről szóló írásom második részében jeleztem, a mobilok iskolai használatának betiltása az elnyomó rendszerrel szembeni ellenállás szimbólumává vált, különösen miután a közoktatásért felelős miniszter elbocsájtotta egy budapesti gimnázium – a rendelkezés szellemével ellentétes magatartást tanúsító – igazgatóját. Ebben az írásban mégis kísérletet teszek arra, hogy tényekkel igazolt szakmai megfontolások alapján beszéljünk erről a témáról.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×