eur:
395.42
usd:
356.43
bux:
72677.46
2024. szeptember 13. péntek Kornél
a shadow of a hand holding bid machete knife
Nyitókép: Getty Images

Újabb terrortámadást akadályoztak meg Münchenben, machetével akart gyilkolni egy menekült

A hatóságok szerint a német hadsereg, a Bundeswehr katonái ellen akart merényletet végrehajtani egy szíriai menekült Bajorországban.

A 27 éves, feltételezett iszlamista hátterű férfit Hof városának körzetében vették őrizetbe. A müncheni ügyészség bejelentése szerint szerint a gyanúsított machetével támadt volna a Bundeswehr katonáira. A merényletet péntek délelőttre tervezte. A szíriai származású férfi ellen letartóztatási parancsot adtak ki, és azt csütörtökön hajtották végre.

Az ügyészség információi szerint azt tervezte, hogy Hof belvárosában ebédszünetben támad rá a Bundeswehr katonáira, és közülük "minél többet" megöl. A rendelkezésre álló információk szerint a férfi néhány nappal ezelőtt két machetét, azaz éles pengéjű bozótvágó kést vásárolt. A gyanúsított a hatóságok szerint a a radikális iszlamista ideológia elkötelezett híve volt.

A müncheni ügyészég közleménye szerint a tervezett támadással a célja többek között az volt, hogy elbizonytalanítsa a lakosságot. A férfi vizsgálati fogságban van. Esetleges további gyanúsítottakról nincs információ. A nyomázás tovább folyik az ügyben.

A közelmúltban két, immár bizonyítottan iszlamista hátterű terrorcselekményt hajtottak végre Németországban. Augusztus végén az észak-rajna-vesztfáliai Solingen városában ugyancsak egy szíriai menekült késsel három embert megölt és többet megsebesített. A korábbi, egy afgán menekült által elkövetett mannheimi merénylet következtében egy fiatal rendőr vesztette életét.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.13. péntek, 18:00
Rasovszky Kristóf
olimpiai bajnok nyíltvízi úszó
Devizakereskedés alapjai, avagy mi lesz veled forint?- díjmentes, interaktív online előadás

Devizakereskedés alapjai, avagy mi lesz veled forint?- díjmentes, interaktív online előadás

A devizapiac, az egyik legnagyobb és leglikvidebb piac a világon, ahol nap mint nap dollármilliárdok cserélnek gazdát. Ebben a dinamikus környezetben lehetőséged nyílik különféle devizapárok árfolyamváltozásaira spekulálni. De hogyan működik ez pontosan, és mi a különbség a részvények adásvétele és a devizakereskedés között? Melyek azok a devizapárok, amiket érdemes figyelemmel kísérni, és milyen stratégiákat érdemes alkalmazni, hogy sikeres legyél ezen a piacon? Soron következő előadásunk során ezekre a kérdésekre is választ kapsz.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×