eur:
395.79
usd:
358.86
bux:
72373.37
2024. szeptember 12. csütörtök Mária
Nyitókép: Pixabay

Rettenetes ciklon csap le Horvátországra - mi is kaphatunk belőle

Hirtelen időjárás-változás várható Horvátországban. A Horvát Meteorológiai és Hidrológiai Szolgálat (DHMZ) már figyelmeztetést adott ki az elkövetkező napokra, miután heves esőzések, zivatarok és erős szél várható az ország egész területén az úgynevezett Borisz ciklon miatt.

Csütörtöktől az Atlanti-óceán felől hideg levegő áramlik be Izland irányából az Adria felé, kialakítva az úgynevezett Borisz ciklont, amely pénteken vonul át a régió felett - idézi a DHMZ-t a Portfolio.

A hideg, nedves levegő cirkulációja várhatóan több napig tart, ezzel jelentős csapadékot és érezhető hőmérséklet-csökkenést okozva az ország egész területén.

Csütörtökön az Adriai-tengeren erős vagy viharos szél várható, ami péntekre erős északi széllé alakul. Hirtelen áradások lehetségesek, különösen nyugaton és az Adriai-tenger partvidékén.

A hatóságok csütörtöktől sárga és narancssárga riasztást adtak ki heves esőzések, zivatarok és viharos széllökések miatt. Az előrejelzések szerint az egész országban felhős, esős idő várható, a hőmérséklet pedig 10 °C körülire csökken.

A legintenzívebb csapadék az Adria partvidékén várható, ahol két nap alatt akár 100 mm eső is hullhat. A tengerparti területeken továbbá zivatarok, rövid felhőszakadások és akár jégeső is előfordulhat.

A figyelmeztetések szerint a Dráva, a Mura és a Duna vízszintje is emelkedhet, egyes folyók pedig elérhetik az árvízvédelmi készültségi szintet is.

Címlapról ajánljuk
Medián: csak két párt jutna be a parlamentbe, ha most lennének az országgyűlési választások

Medián: csak két párt jutna be a parlamentbe, ha most lennének az országgyűlési választások

A választani tudó biztos szavazók körében négy százalékra csökkent a Fidesz-KDNP előnye a Tisza Párttal szemben – derül ki a Medián legfrissebb felméréséből. Hann Endre, a közvélemény-kutató cég vezetője az InfoRádióban elmondta: más pártok támogatottsága nem éri el az öt százalékot, ezért egyre inkább úgy tűnik, hogy a kétpárti berendezkedés felé tart a magyar belpolitika, ami a legérzékenyebben a DK-t és a Mi Hazánkot érintheti.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.12. csütörtök, 18:00
Hiller István
a Magyar Szocialista Párt országgyűlési képviselője, a párt választmányi elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×