eur:
394.19
usd:
356.62
bux:
72982.59
2024. szeptember 4. szerda Rozália
Utasok szállnak fel a Wizz Air légitársaság stockholmi járatára a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren 2017. október 4-én. Október végétől változnak egyes diszkont légitársaságok kézipoggyászra vonatkozó szabályai, a Wizz Air ingyenesen enged fel egy, a korábbinál nagyobb kézipoggyászt a fedélzetre, a Ryanair fejenként kettő helyett egy, kisméretű kézitáskát engedélyez az utastérben.
Nyitókép: MTI Fotó: Kovács Tamás

Visszaáll a korábbi szigor a repülőtereken

Szeptembertől újra él a 100 milliliteres szabály az EU összes repülőterén.

Bár az EU korábban zöld utat adott a C3-as típusú átvilágító berendezéseket használó légikikötők számára a 100 milliliteres folyadékkorlát feloldására, kiderült, hogy az eszközök nem hozzák az elvárt eredményeket.

Az Európai Bizottság (EB) rendelete szerint szeptembertől emiatt azokon a repülőtereken is visszaáll az utasok kézipoggyászaiban szállított folyékony anyagokra, aeroszolokra és gélekre (Liquids, aerosols, gels – LAG) vonatkozó szabály, ahol ezt eltörölték – írja az airportal.hu.

A szigorítás az Európai Unió tagállamai mellett Izland, Svájc, Liechtenstein és Norvégia repülőtereire is vonatkozik, az Egyesült Királyság pedig már június 9. óta visszaállította a szabályt.

Szeptember 1-től az utasok újra legfeljebb 100 milliliteres kiszerelésben szállíthatnak a kézipoggyászaikban folyadékokat, aeroszolokat és géleket, maximum 10 darabot, ezeket pedig egyetlen 1 liter űrtartalmú, átlátszó és visszazárható tasakban kell szállítaniuk.

A szigorítás az Európai Repülőterek Nemzetközi Tanácsának (ACI Europe) korábbi közleménye szerint főként azon repülőterek számára jelent csapást, amelyek az utasbiztonsági ellenőrző pontok áteresztőképességének növelése és az utazási élmény javítása érdekében jóhiszeműen az első között beruháztak az új technológiába.

A C3-as szkennerek beszerzése ugyanis átlagosan 8-szor többe kerül a hagyományos röntgensugaras gépeknél, emellett a karbantartási költségek is 4-szer magasabbak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.04. szerda, 18:00
Virág Barnabás
a Magyar Nemzeti Bank alelnöke
Jelentős hitelválsággal néz szembe az amerikai lakásépítési szektor

Jelentős hitelválsággal néz szembe az amerikai lakásépítési szektor

Jelentős hitelválsággal néz szembe az amerikai lakásépítési szektor, miután a bankok drasztikusan csökkentették a lakásépítésre nyújtott hiteleket. A BankRegData elemzése szerint az idei második negyedévben 92 milliárd dollárra csökkent az egy-négy lakásos ingatlanok építésére nyújtott hitelkeret, ami 10%-os visszaesést jelent az előző év azonos időszakához képest - számolt be a Financial Times.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×