eur:
393.63
usd:
351.68
bux:
72949.64
2024. augusztus 24. szombat Bertalan
Az erdélyi hegyekben kilőtt medve. Forrás: Székelyhon
Nyitókép: Forrás: Székelyhon

Erdélyben puskavégre került az emberre támadó medve

Hargita megyében, Csatószeg település térségében történt a medvetámadás. A veszélyes állatot később a vadászok kilőtték.

A nagyvad pénteken reggel egy 51 éves férfira támadt a Csíkszentsimon községhez tartozó település térségében. Tíz nap alatt ez volt a második ilyen támadás - számolt be az Agerpres hírügynökség.

Péter Szilárd, a Hargita megyei mentőszolgálat vezetője közölte: a férfit több harapást szenvedett az arcán, a karján és a lábán, az állkapcsa is eltörött, de állapota stabil. A csíkszeredai megyei sürgősségi kórházban ápolják. Kozma István, Csíkszentsimon polgármestere a Maszol hírportálnak elmondta:

a férfi lovasszekéren ment gombát szedni a lányával, amikor rájuk támadt egy medve. A lovát féltő gazda leugrott a szekérről, ekkor sebesítette meg a nagyvad.

Az elöljáró összehívta az illetékes bizottságot, csendőrök, állatorvos és vadász társaságában vonult ki a helyszínre, ahol megtalálták az állatot és kilőtték. Felidézte: tíz napon belül ez a második ilyen eset 500 méteres körzetben. Augusztus 14-én egy másik, szintén gombát szedő férfira támadt rá egy nagyvad a térségben, az áldozat több sérüléssel került kórházba.

A vadászok azt valószínűsítették, hogy ugyanaz a medve volt a támadó - írta a Székelyhon.

A mostani áldozatnak műtéti beavatkozásra volt szüksége - nyilatkozott a Hargita Népe megyei lapnak Izsák Csaba szájsebész szakorvos, aki pénteken el is végezte a beavatkozást. Közölte: az áldozat többszörös szövethiánnyal járó darabos arccsonttörést szenvedett, az állkapcsa is eltörött, a vadállat megskalpolta az arc jobb oldalát. Túl van az életveszélyen, de állapota súlyos, életminősége nagymértékben változni fog.

Romániában az elmúlt hetekben több erdélyi megyében támadt emberre medve. Július elején egy 19 éves lány életét vesztette, miután a Bucsecs-hegységben, egy közkedvelt túraösvényen rátámadt egy nagyvad.

Címlapról ajánljuk
Emmanuel Macron példátlan és történelmi összefogást készít elő, de nem mehet biztosra

Emmanuel Macron példátlan és történelmi összefogást készít elő, de nem mehet biztosra

Nincs sok esély egy nagykoalíció megalakulására, az azonban biztosnak tűnik, hogy Emmanuel Macron pártszövetsége benne lesz az új francia kormányban – mondta az InfoRádióban Szűcs Anita, a Budapesti Corvinus Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok Tanszékének docense. A Franciaország-szakértő szerint nem valószínű, hogy az előre hozott választásokat megnyerő Új Népfront miniszterelnök-jelöltje lesz az új kormányfő.

Robert Fico: nagyon feszült most a helyzet, párbeszédre van szükség

Jelenleg az ország és a társadalom működésével kapcsolatos alapvető kérdésekben is nehéz társadalmi konszenzust elérni – jelentette ki a szlovák kormányfő a társadalmi helyzetet értékelő beszédében. Robert Fico szerint nemcsak a belpolitikában, hanem a külpolitikában is szükség van a vélemények ütköztetésére, és bejelentette, hogy ősszel több távol-keleti országba is ellátogat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.26. hétfő, 18:00
Csizmazia Gábor
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×