eur:
393.46
usd:
354.17
bux:
73239.7
2024. augusztus 22. csütörtök Menyhért, Mirjam
Az Eloise ciklon okozta hirtelen áradások miatt otthonukat elhagyni kényszerült emberek étkeznek egy számukra létesített táborban a mozambiki Ticában 2021. január 25-én. Az Eloise ciklon óránként 160 kilométeres széllökésekkel és heves zivatarokkal két nappal korábban érte el Afrika keleti partjait. Mozambikban legalább kilencen vesztették életüket az ítéletidőben. Sokan csak mérföldeket úszva tudtak megmenekülni az áradatból.
Nyitókép: MTI/EPA-LUSA/Andre Catueria

Hatalmas összeggel támogatja az EU a kelet-afrikai régiót

122 millió eurónyi humanitárius segélyről döntöttek.

Az Európai Unió 122 millió euró (47,8 milliárd forint) humanitárius segélyt nyújt a tágabb értelemben vett "Afrika szarva" régiónak - jelentette be az Európai Bizottság csütörtökön, a térségben dúló konfliktusokkal, illetve az éghajlatváltozás okozta nehézségekkel indokolva a döntést.

A támogatás segítségével a legkiszolgáltatottabbak alapvető szükségleteinek kielégítését igyekeznek segíteni, elsősorban az ivóvíz- és élelmiszerhiány enyhítését - olvasható a témáról Brüsszelben kiadott közleményben, amelyben kiemelik, hogy a megfelelő minőségű víz hiánya a fertőző betegségek kockázatával is járhat.

Janez Lenarcic, az Európai Unió válságkezelésért felelős biztosa a közlemény szerint elmondta, hogy az összegből igyekeznek támogatni a lakhelyeiket elhagyni kényszerülőket, a menekülteket és az őket befogadó közösségeket is.

A támogatásból 42 millió eurót Etiópiának, 40 millió eurót Szomáliának és szintén 40 millió eurót Dél-Szudánnak szánnak. A mostani csomaggal együtt a régióba küldött EU-segélyek idén már meghaladják a 421 millió eurót - tették hozzá.

A tájékoztatás szerint a régióban több mint 70 millióan szorulnak sürgős humanitárius segítségre.

Címlapról ajánljuk
Fekete Rajmund az Arénában: éles lett az elnökjelölti csata, már a demokraták is migrációellenes kampányt folytatnak

Fekete Rajmund az Arénában: éles lett az elnökjelölti csata, már a demokraták is migrációellenes kampányt folytatnak

A legfrissebb közvélemény-kutatások alapján jelenleg három csatatér államban is 5-6 százalékos előnyre tett szert Kamala Harris, az amerikai Demokrata Párt elnökjelöltje Donald Trumppal szemben – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Kommunizmuskutató Intézet igazgatója. A történész szerint a bevándorlás lesz a fő témája a kampánynak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.23. péntek, 18:00
Polyánszky Zoltán
a Magyar Sakkszövetség elnöke
Jelentős változások jönnek az európai iPhone-készülékeken

Jelentős változások jönnek az európai iPhone-készülékeken

Az Apple jelentős változtatásokat tervez az iPhone és iPad operációs rendszereiben, de csak az Európai Unió területén. A vállalat hamarosan lehetővé teszi, hogy a felhasználók alapértelmezett alkalmazásokat válasszanak számos funkcióhoz, beleértve a telefonhívásokat, üzenetküldést, billentyűzetet és jelszókezelőket - írta a The Verge.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×