eur:
393.45
usd:
354.15
bux:
73239.7
2024. augusztus 22. csütörtök Menyhért, Mirjam
Vízben gázol egy embereket szállító teherautó az egyik vízzel elöntött utcán, a bangladesi Feni várost érő nagy monszuneső idején, 2024. augusztus 22-én.
Nyitókép: MTI/AP

Ebben a két országban csak esik az eső, szakadatlanul

Ítéletidő sújtja Bangladest és Indiát

A szakadatlan monszunesőzés és az azzal járó árvizek következtében csaknem 3 millió ember került szorult helyzetbe Bangladesben, és legkevesebb négy ember életét vesztette az ítéletidő miatt - jelentette be csütörtökön az ország katasztrófavédelmi minisztériuma. A monszun Indiát is sújtja.

A tárca tájékoztatása szerint több mint 70 ezer embert helyeztek el átmeneti szállásokon.

Az árvíz házakat árasztott el, és több helyen földcsuszamlásokat okozott. Az emberek csónakokon vagy egyéb összetákolt vízi járműveken igyekeznek biztonságosabb helyre távozni víz alá került otthonaikból. Az előrejelzések szerint az esőzés folytatódik, és a vízszint még tovább emelkedhet a következő 24 órában, emiatt félő, hogy még további kitelepítésekre lesz szükség. A mentési munkálatokat és a humanitárius erőfeszítéseket nehezíti, hogy számos települést az árvíz elvágott a külvilágtól.

Szerdán Dakkában diákok tüntettek, akik szerint az áradásokat az okozta, hogy a szomszédos Indiában szándékosan megnyitották egy gát zsilipkapuit. Az indiai külügyminiszter tagadta, hogy ennek bármi köze lett volna a bangladesi katasztrófához.

A Banglades és India közötti határfolyók megáradása miatt Indiában is több ember meghalt, heten vízbe fulladtak, további négy embert fölcsuszamlás temetett maga alá.

Címlapról ajánljuk
Fekete Rajmund az Arénában: éles lett az elnökjelölti csata, már a demokraták is migrációellenes kampányt folytatnak

Fekete Rajmund az Arénában: éles lett az elnökjelölti csata, már a demokraták is migrációellenes kampányt folytatnak

A legfrissebb közvélemény-kutatások alapján jelenleg három csatatér államban is 5-6 százalékos előnyre tett szert Kamala Harris, az amerikai Demokrata Párt elnökjelöltje Donald Trumppal szemben – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Kommunizmuskutató Intézet igazgatója. A történész szerint a bevándorlás lesz a fő témája a kampánynak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.23. péntek, 18:00
Polyánszky Zoltán
a Magyar Sakkszövetség elnöke
Jelentős változások jönnek az európai iPhone-készülékeken

Jelentős változások jönnek az európai iPhone-készülékeken

Az Apple jelentős változtatásokat tervez az iPhone és iPad operációs rendszereiben, de csak az Európai Unió területén. A vállalat hamarosan lehetővé teszi, hogy a felhasználók alapértelmezett alkalmazásokat válasszanak számos funkcióhoz, beleértve a telefonhívásokat, üzenetküldést, billentyűzetet és jelszókezelőket - írta a The Verge.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×