eur:
392.3
usd:
352.52
bux:
73141.98
2024. augusztus 21. szerda Hajna, Sámuel
Nyitókép: Unsplash.com

Három halottja van a boszniai lövöldözésnek

Egy iskolai dolgozó gyilkolt a gimnáziumban.

Hárman meghaltak szerdán a nyugat-boszniai Sanski Most egyik gimnáziumában, miután egy iskolai dolgozó tüzet nyitott a tantestületi gyűlésen részt vevő tanárokra, az elkövető súlyosan megsebesült, amikor megpróbált önmagával is végezni - közölte rendőrségi közleményekre hivatkozva internetes oldalán az Oslobodjenje című napilap.

A fegyveres merénylet tényét a lapnak Adnan Beganovic, a helyi rendőrség szóvivője erősítette meg. Mint mondta: az iskola szóban forgó kisegítő alkalmazottja katonai fegyvert, géppisztolyt használt, és meggyilkolta az iskola igazgatóját, a titkárát és egy tanárt. A támadó magával is végezni akart, súlyos sebesülésekkel szállították a Banja Luka-i kórházba.

Az N1 regionális hírtelevízió információi szerint a lőfegyveres merénylet előzménye, hogy a férfi vitába keveredett az iskola vezetésével. A nyugat-balkáni országokban nem jellemzőek az iskolai támadások, de tavaly Szerbiában és Bosznia-Hercegovinában is történt hasonló eset. A kilencvenes évek délszláv háborúi után rengeteg fegyver maradt a lakosságnál illegálisan.

A címlapkép illusztráció

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.21. szerda, 18:00
Fekete Rajmund
történész, a Kommunizmuskutató Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×