eur:
393.4
usd:
354.04
bux:
0
2024. augusztus 20. kedd István
Nyitókép: X / Jasper National Park, Parks Canada

Turisták kedvelt helyein is hetek óta tombolnak a lángok - drámai videó

Több mint 800 aktív erdőtűz pusztít Kanadában, a hatóságok szerint 223 helyen a tűzoltók nem tudják ellenőrzés alatt tartani a lángok terjedését.

Hetek óta tombolnak a lángok a turisták körében népszerű Jasper Nemzeti Parkban is, amely emiatt továbbra sem látogatható. A Sziklás-hegységben elterülő nemzeti parkban több mint 33 ezer hektár területet érint a tűzvész.

Az alábbi bejegyzést augusztus 18-án készítették, az erdőtűz kitörése óta eltelt 28. napon.

Ezen pedig az látszik, hogy a régió tekintélyes részét füst borítja. Híradások szerint a füst számos nyugat-kanadai városban levegőminőségi gondokat okoz.

Az azonos nevű Jasper településen több hétig tartó ideiglenes kitelepítés után múlt pénteken térhettek vissza az emberek az otthonaikba. Számos épületet és járművet elpusztított a tűz, teljes lakónegyedek váltak a lángok martalékává. Drámai felvételeken örökítették meg a helyzetet. Az egyik helyi lakos arról beszél, hogy még a helyi lakosok számára is szinte felismerhetetlenekké váltak egyes részek.

Tavaly Kanadában soha korábban nem tapasztalt mértékű pusztítást okoztak az erdőtüzek, és szakértők arra figyelmeztetnek, hogy a klímaváltozás miatt még a tüzek gyakoribbak és hevesebbek lesznek.

Az alábbi térképen az látszik, hogy hamarosan az Egyesült Királyság légterébe érhetnek a kanadai tűz által a levegőbe került anyagok.

Címlapról ajánljuk
Felhőszakadás - kiadták a másodfokú figyelmeztetést, az államtitkár is megszólalt az estéről
térkép

Felhőszakadás - kiadták a másodfokú figyelmeztetést, az államtitkár is megszólalt az estéről

Délutánra jelzett csapadékot, zivatarveszélyt a HungaroMet, négy óra után frissítette a szervezet a figyelmeztetési térképet.

kutatás
A hűtlenségben kettős mérce tapasztalható itthon

A magas társadalmi státusz és a jó anyagi helyzet kevésbé fontos szempont a magyar embereknek a párkeresésnél, a többség inkább a figyelmességet, az érzelmi intelligenciát és a hűséget részesíti előnyben – mondta az InfoRádióban Bojár Ábel, az Opinio Institute kutatási igazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.21. szerda, 18:00
Fekete Rajmund
történész, a Kommunizmuskutató Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×