eur:
394.78
usd:
357.98
bux:
72282.1
2024. augusztus 18. vasárnap Ilona
Nyitókép: Pixabay

Politikusok és művészek tisztelegtek az elhunyt Alain Delon előtt

"Monsieur Klein vagy Rocco, A gepárd vagy A szamuráj, Alain Delon legendás szerepeket alakított, és álmodozásra késztette a világot, feledhetetlen arcával felforgatva az életünket. Melankolikus, népszerű, titokzatos, több volt, mint egy sztár: francia emlékmű" - írta az X közösségi portálon Emmanuel Macron francia elnök.

"A bál véget ért. Tancredi elment a csillagokkal táncolni" - mondta Claudia Cardinale, Alain Delon partnere A gepárd című filmben. "Azt kérik, hogy mondjak róla pár szót (...), de túl nagy a szomorúságom" - fogalmazott a színésznő. "Per sempre tua (örökre a tiéd), Angelica - mondta Cardinale a filmben megszemélyesített hősnő nevére utalva.

Jean-Paul Belmondo fia, Paul Belmondo az Instagram közöségi portálra tette ki apja és Alain Delon közös fényképét egy rövid üzenet kíséretében: "Alain egyszer azt mondta nekem, hogy hiányzik az apám, most ön az, aki rettenetesen fog nekünk hiányozni". A BFMTV francai hírtelevízió kérdésére úgy vélte, hogy lezárult egy szakasz a filmtörténetben.

Carla Bruni énekesnő is az Instagramon búcsúzott a színésztől. "Viszontlátásra, Alain Delon.

(...) Nem felejtjük el mindazt a tehetséget, bájt és szépséget, amit te adtál a világnak. Nem felejtjük el a karizmát, a hangot, az alakot, az arcot, a mély és különös melankóliát és szomorúságot, amely belőled sugárzott, és amely rányomta a bélyegét a filmre és a hangulatra. Ritkán találkozni ennyi bájjal és ennyi szomorúsággal egyszerre ugyanannál az embernél" - írta.

Antonio Barbera, a velencei filmfesztivál igazgatója közleményében rámutatott: "Alain Delonnak sikerült, amiben a legtöbb kollégája kudarcot vallott: őt tekintették a legszebb férfinak, s egyben rendkívüli színésznek. Ha ma elhagyja porhüvelyét, felszáll a halhatatlanok közé az Olümposzra".

Thierry Frémaux, a cannes-i filmfesztivál megbízott igazgatója szerint, aki az AFP francia hírügynökségnek nyilatkozott, "Alain Delon a francia filmet testesítette meg külföldön (...) Egyike volt azon személyiségeknek, akik egyszerre szóltak a nagyközönséghez és a szakemberekhez, kommersz és művészfilmekben is játszva".

"A francia film legszebb arca megtért a csillagokhoz. Fémes pillantásával és macskaszerű mosolyával nézők egész nemzedékeit babonázta meg" - írta Jack Lang volt kulturális miniszter.

"Alain elnökünk, Brigitte Bardot közeli barátja volt, akit lesújtott a halála. Az állatok közös szeretetén alapuló barátságuk és készségük a javaik megosztására értékes és őszinte volt" - írta az X-en a Brigitte Bardot Alapítvány. "Egész életében hűséges négylábú társai vették körül, kutyák, amelyek szeretetet és vigaszt nyújtottak neki, s amelyeket végtelen gyengédséggel szeretett, akárcsak utolsó négylábú társát, Loubót, aki túlélte őt.

Címlapról ajánljuk
Már nem elég a munkával való elégedettség, más kell a legjobb dolgozók megtartásához

Már nem elég a munkával való elégedettség, más kell a legjobb dolgozók megtartásához

A munkavállalók majdnem fele (45 százalék) úgy érzi, hogy az elmúlt évben jelentősen megnőtt a munkaterhelése, kétharmaduk (62 százalék) pedig bizonytalannak érzi helyzetét a munkahelyi változások felgyorsulása miatt. Mindez a készségeik hosszú távú fejlesztésére ösztönzi őket, és 28 százalék akár váltana is munkahelyet egy éven belül - derül ki a PwC Global Workforce Hopes & Fears felméréséből.

Zenei, kulturális és családi programok a fővárosban a Szent István-napi rendezvénysorozat keretében

A Szent István-napi rendezvénysorozat keretében vasárnap egyebek között zenei és kulturális eseményekkel, családi és gasztronómiai programokkal várják a látogatókat a fővárosba - közölték a szervezők
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.21. szerda, 18:00
Fekete Rajmund
történész, a Kommunizmuskutató Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. augusztus 18. 14:29
×
×
×
×