eur:
394.49
usd:
358.26
bux:
71942.51
2024. augusztus 15. csütörtök Mária
Klímaaktivisták zavarták meg több németországi repülőtér működését. Forrás: X / Letzte Generation
Nyitókép: Forrás: X / Letzte Generation

Már megint komoly bajt okoztak a német klímaaktivisták - videó

Több németországi repülőtér működését zavarta meg az Utolsó Nemzedék elnevezésű szélsőséges csoport. Két helyen felfüggesztették a fel- és leszállásokat.

Az Utolsó Nemzedék környezetvédő csoport közleményben jelentette be, hogy két-két aktivistája hajnali 5 órakor az aszfalthoz ragasztotta magát négy repülőtér gurulóútjain, Berlinben, Köln/Bonnban, Stuttgartban és Nürnbergben. A figyelemfelkeltő és fényvisszaverő narancssárga mellényt viselő aktivisták transzparenseket bontottak ki olyan jelszakkal, mint hogy "A kőolaj öl".

Akciójukkal azon követelésüknek akartak nyomatékot adni, hogy a világ országai írjanak alá megállapodást a fosszilis tüzelőanyagokról való lemondásról.

Az aktivistákat Berlinben és Stuttgartban hamar eltávolították a repülőtér aszfaltjáról, a köln/bonni és a nürnbergi repülőtér forgalmát azonban felfüggesztették a rendőrségi akció idejére. A tüntetők egyik helyen sem léptek a futópályák területére.

Klímaaktivisták már többször hajtottak végre hasonló figyelemfelhívó akciót német repülőtereken, július végén például a frankfurti repülőtér forgalmát kellett leállítani.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.15. csütörtök, 18:00
Tálas Péter
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézetének egyetemi docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×