eur:
394.41
usd:
357.77
bux:
71447.26
2024. augusztus 14. szerda Marcell
A Vjacseszlav Gladkov Belgorod területi kormányzó Telegram-csatornáján közreadott képen megrongált lakóház Belgorodban 2024. május 12-én, miután ukrán rakétatámadás érte az ukrán határ közelében fekvő orosz várost. Orosz források szerint legalább tizenkét ember életét vesztette.
Nyitókép: MTI/EPA/Vjacseszlav Gladkov belgorodi kormányzó 05.12

Rendkívüli állapotot hirdettek az oroszországi Belgorodi megyében

A régió kormányzója szerint szövetségi szinten is elrendelhetnék az intézkedést.

Rendkívüli állapot vezetett be szerda hajnalban Oroszország Belgorodi megyéjében Vjacseszlav Gladkov kormányzó az ukrán támadásokra hivatkozva.

"A belgorodi régióban továbbra is nagyon nehéz és feszült a helyzet" - mondta Gladkov a Telegramon közzétett videoüzenetében. Arra hivatkozott, hogy az ukrán erők napi rendszerességgel ágyúzzák a megyét, "lakóházakat pusztítanak el, civileket sebesítenek és ölnek meg".

"Ezért arra a döntésre jutottunk, hogy Belgorod megye egészében regionális rendkívüli állapotot hirdetünk ki, és arra kérjük a kormányt, hogy hirdessen ki szövetségi szinten is rendkívüli állapotot" - tudatta Gladkov.

Gladkov beszámolója szerint az éjjel két falut, Sebekinót és Usztyinkát érte ukrán dróntámadás. A szomszédos Kurszki, Voronyezsi és Brjanszki megyéből is jelentettek dróntámadásokat.

A Belgorodi megyével határos kurszki régióban az ukrán erők a múlt héten meglepetésszerű betörést indítottak, aminek következtében állításuk szerint csaknem ezer négyzetkilométer orosz területet, több tucat települést vontak ellenőrzésük alá Oroszországban.

Címlapról ajánljuk
Nyomozók lepték el az óbudai önkormányzatot, őrizetben a polgármester

Nyomozók lepték el az óbudai önkormányzatot, őrizetben a polgármester

Szerda reggel őrizetbe vették Kiss Lászlót, Óbuda polgármesterét abban az összehangolt akcióban, amelyben csaknem 50 nyomozó vesz rész. A Központi Nyomozó Főügyészség korrupciós bűncselekmények ügyében nyomoz, több helyszínen, köztük az óbudai önkormányzat épületében és a polgármester otthonában is házkutatást tartanak. Az óbudai önkormányzat együttműködik a hatóságokkal.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.14. szerda, 18:00
Szécsényi Gábor
Az Autó című autós magazin főszerkesztője
Amerikai elnökválasztás 2024: hevesen bírálta Donald Trump kampányát a rivális párttársa

Amerikai elnökválasztás 2024: hevesen bírálta Donald Trump kampányát a rivális párttársa

Az idei republikánus előválasztás során Donald Trumppal szemben utoljára talpon maradó elnökjelölt-aspiráns, Nikki Haley interjút adott a Fox News adásában, ahol kijelentette: fordulatra van szükség a párt kommunikációjában. Elmondása szerint ő kezdettől fogva Kamala Harrisszal szemben indult, mert úgy vélte, ő lesz a demokraták végső jelöltje - írja a Hill. Haley korábban úgy nyilatkozott, az Egyesült Államok következő elnöke nő lesz, méghozzá vagy ő, vagy Kamala Harris; ha pedig Trumpot indítja a pártja, és nem őt, Harris lesz a nyertes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×