eur:
394.62
usd:
358.32
bux:
71644.35
2024. augusztus 14. szerda Marcell
Dassault-Brequet Rafale, francia harci repülőgép. Forrás:Wikipédia
Nyitókép: Forrás:Wikipédia

Összeütközött két francia vadászgép a levegőben, ukránok nem érintettek a balesetben

Összeütközött a levegőben a francia légierő két Rafale típusú vadászgépe szerda délután Franciaország északkeleti részén - közölte Sébastien Lecornu védelmi miniszter.

"Az egyik pilótát épségben megtalálták, a másik gép tanulópilótáját és az ő oktatóját még keresik" - írta a védelmi tárca vezetője az X-en.

A francia légierő Saint Dizier-i támaszpontjáról szállt fel a két Rafale, amely összeütközött - erősítette meg a baleset tényét a légierő szóvivője. Az egyik gép pilótája még az összeütközés előtt katapultált, őt találták már meg sértetlenül.

A hadsereg közlése szerint az ütközés mindhárom érintettje francia állampolgár. Bár ukrán pilóták kiképzése is folyik az országban, ők a délnyugati Cazaux légitámaszpontján és kizárólag Alpha-Jet vadászgépeken tanulnak - tették hozzá.

A kutatást és mentést a fegyveres erők végzik, a környéket mindenki kerülje el - írta közleményben a Meurthe-et-Moselle megyei prefektúra. A Colombey-les-Belles település környékén történt baleset részleteiről a hadsereg ad további tájékoztatást - tették hozzá.

Címlapról ajánljuk
Ilyés Ferenc: bőven van okunk a bizakodásra, még jobb lesz mindkét kézicsapatunk

Ilyés Ferenc: bőven van okunk a bizakodásra, még jobb lesz mindkét kézicsapatunk

Mindkét válogatott játékosai emelt fővel jöhettek haza az olimpiáról, bár titokban a férfi csapattól is továbbjutást vártak – mondta az InfoRádióban a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke. Ilyés Ferenc szerint a következő ötkarikás játékokra még nehezebb lesz kijutni, de mindkét csapatot képesnek tartja arra, hogy túlszárnyalja a mostani szereplését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.15. csütörtök, 18:00
Tálas Péter
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézetének egyetemi docense
Este sem ért véget a forintgyengülés

Este sem ért véget a forintgyengülés

Január 2. óta a leggyengébb szintre bukott a dollár az euróval szemben szerdán délután a vártnak megfelelő amerikai inflációs adat után, és ez, illetve a forint ereje együtt oda vezetett késő délutánra, hogy 356 közelébe jutott a magyar fizetőeszköz a zöldhasúval szemben. Ez egyúttal azt jelentette, hogy elkezdte tesztelni az árfolyam a hároméves emelkedő trendvonalat, de végül erről a nap végén látványosan lepattant megint.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×