eur:
395.08
usd:
358.77
bux:
71644.35
2024. augusztus 14. szerda Marcell
A device with a valve which can be turned on or off to control the flow of a liquid from a pipe. The faucet body is usually made of brass, though die-cast zinc and chrome-plated plastic are also used.
Nyitókép: WIN-Initiative/Neleman/Getty Images

Friss hírek a szabotázsakció gyanúja miatt lezárt német katonai bázisról

Két katonai bázist is lezártak szerdán Németországban. Az egyik helyen az ivóvízzel akadt gond - ez az a bázis, ahonnan a Németországban kiképzett ukrán katonák Lengyelországon át Ukrajnába utaznak, hogy harcoljanak az orosz támadókkal.

Szabotázs gyanúja miatt lezárták szerdán a kölni repülőtér szomszédságában lévő katonai bázist, mert illetéktelen behatolást, a helyi ivóvízhálózatban pedig zavart észleltek, de később már pusztán birtokháborításként kezelték az ott történt incidenst - közölte a kölni rendőrség.

Az ügyben nyomozó hatóságok még reggel felszólították a 4300 katonát és 1200 polgári alkalmazottat foglalkoztató támaszpont dolgozóit, hogy ne igyanak a csapvízből, mert valaki a bázis kerítését átvágva bejuthatott oda, és megszennyezhette a vízhálózatot.

Az ügyben a rendőrség, a katonai rendőrség és a katonai hírszerzés is vizsgálatot indított, az eredményekig senki nem ihat a bázison csapvizet.

A nyugat-németországi katonai támaszponton nem szabotázsakció, hanem birtokháborítás történhetett - pontosított a nap folyamán a kölni rendőrség szóvivője. Senkit nem vettek őrizetbe, és arra vonatkozó információik sincsenek, hogy az incidens során bárki egészségkárosodást szenvedett volna.

A Köln-Wahn bázison állomásozik az a katonai repülőgépflotta, amellyel Olaf Scholz kancellár és miniszterei utaznak, illetve a Németországban kiképzett ukrán katonák – Lengyelországot érintve – innen utaznak az oroszok által megtámadott országba - emlékeztetett a hvg.hu.

Emellett a lap szerint a Politico arról írt, hogy a Geilenkirchenben lévő NATO-bázist is lezárták, részletek ebben az ügyben alig ismertek. Itt főleg felderítő gépek állomásoznak.

Nancy Faeser német belügyminiszter júniusban figyelmeztetett a fokozódó kiber- és titkosszolgálati fenyegetettségre Oroszország, Kína és Irán részéről.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: szeretném, ha sokszínű csapattal jutnánk ki Los Angelesbe, 20-25 sportágban

Fábián László: szeretném, ha sokszínű csapattal jutnánk ki Los Angelesbe, 20-25 sportágban

A Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára, olimpiai bajnok öttusázó értékelte a magyar csapatnak a vasárnap véget ért nyári olimpián mutatott teljesítményét az InfoRádió Aréna című műsorában. Fábián László elárulta, hogyan fogadta Gulyás Michelle győzelmét, beszélt arról, hogy a tokiói szereplés szinte pontos megismétlése jelent-e fejlődést, és kifejtette a véleményét Milák Kristófról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.15. csütörtök, 18:00
Tálas Péter
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézetének egyetemi docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. augusztus 14. 20:34
×
×
×
×