eur:
395.17
usd:
361.99
bux:
72053.21
2024. augusztus 9. péntek Emőd
A Miraflores elnöki palota által közreadott képen Nicolás Maduro venezuelai elnök kormányülésen beszél Caracasban 2021. június 21-én. Sajtóértesülések szerint Maduro 60 napon belül igazságügyi reform végrehajtását tervezi Venezuelában.
Nyitókép: MTI/EPA/Miraflores Press/Miraflores Press

Tíz napra blokkolják az X-et Venezuelában

Nicolas Maduro szerint a médiaplatform fasizmust terjeszt.

Nicolás Maduro venezuelai elnök helyi idő szerint csütörtökön elrendelte az X közösségi médiaplatform blokkolását 10 napos időtartamra az elnökválasztást követő tüntetések közepette.

"A közösségi médiahálózat, amelyet korábban Twitternek, ma X-nek hívtak, gyűlöletet, fasizmust, polgárháborút, halált és konfrontációt szít a venezuelaiak között, megsértve Venezuela összes törvényét" - jelentette ki Maduro beszédében. Közölte, hogy a távközlési hatóság, a Conatel ezért 10 napra blokkolja az X-et, de nem említette, hogy mikortól.

Maduro még vasárnap más platformok, köztük az Instagram és a TikTok szabályozására vonatkozó ajánlásokat is kért a szakértőktől, mondván, hogy a kormánya elleni tüntetések szítására és gyűlöletkeltésre használják az oldalakat. Hétfőn pedig felszólította támogatóit, hogy tartózkodjanak a "technológiai imperializmus" eszközeként szolgáló WhatsApp üzenetküldő szolgáltatás használatától.

Az elmúlt napokban kiterjedt tüntetések zajlottak országszerte az elnökválasztás ellenzék szerint manipulált eredménye miatt. A kormányzat kemény eszközöket alkalmazott a tüntetések visszaszorítására.

A Provea és a Human Rights Watch emberi jogi szervezet jelentése szerint 24 ember meghalt, és több száz embert vettek őrizetbe.

A venezuelai választási hatóság, a CNE a 2013 óta hatalmon lévő Madurót nyilvánította a július 28-i választás győztesének. Az egyes szavazókörzetek tételes eredményeit azonban még nem tették közzé.

Az ellenzék választási csalással vádolja a kormányt, és saját jelöltjét, Edmundo Gonzálezt tekinti győztesnek. Gonzálezt ismerte el győztesnek az Egyesült Államok és számos latin-amerikai ország is. Az Európai Unió pedig közölte, hogy nem ismeri el a venezuelai elnökválasztás eredményét a hivatalos szavazási jegyzőkönyv teljes nyilvánosságra hozatala nélkül.

Címlapról ajánljuk
Újabb elkövetőt vettek őrizetbe, nem csökkent a terrorveszély
Bécsi merényletkísérlet

Újabb elkövetőt vettek őrizetbe, nem csökkent a terrorveszély

Három egymást követő Taylor Swift-koncert lemondására kényszerültek az osztrák hatóságok egy tervezett merényletkísérlet miatt. A rendelkezésre álló információk alapján emberéleteket sikerült megmenteni. A nyomozás még gőzerővel folyik, az illetékes hatóságok azonban immár a biztonság erősítéséről tárgyalnak.

Ezüstérmes Csipes Tamara és Gazsó Alida Dóra, holtversenyes harmadik Pupp Noémi és Fojt Sára

A Csipes Tamara, Gazsó Alida Dóra kettős a 2., a Pupp Noémi, Fojt Sára duó pedig a 3. helyen végzett a női kajak kettesek A-döntőjében, a párizsi olimpián.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.09. péntek, 18:00
Harangi Szabolcs
geológus, egyetemi tanár, az ELTE TTK Földrajz- és Földtudományi Intézet igazgatója
Kurzus, amely segít megtalálni a számodra legjobb befektetési terméket

Kurzus, amely segít megtalálni a számodra legjobb befektetési terméket

A pénzügyi dzsungel sokak számára bonyolult és zavaros lehet. Ez a kurzus olyan, mint egy kombinált túlélőkészlet, iránytűvel és bozótvágóval, amely segít eligazodni ebben a dzsungelben. Célja, hogy a résztvevők számára érthetővé tegye a pénzügyek működését, és segítséget nyújtson a legjobb befektetési döntések meghozatalában. A kurzus során megtanulhatod, hogyan válaszd ki a számodra legmegfelelőbb pénzügyi termékeket, egyúttal betekintést nyerhetsz a globális pénzügyi rendszer alapjaiba.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×