eur:
394.48
usd:
364.46
bux:
73764.15
2024. július 30. kedd Judit, Xénia
Russia vs Ukraine flag on cracked wall, concept of war between russia and ukraine, silhouette of soldiers on russia vs ukraine flag
Nyitókép: IherPhoto/Getty Images

Pocsolyából isznak az orosz katonák Ukrajnában - videó

Az Ukrajnát is sújtó kánikula komoly ellátási gondokat okoz az orosz hadseregnek - állítja internetes bejegyzésében Anton Gerascsenko.

Az ukrán belügyminiszter tanácsadója az X-en tett közzé egy videót, amelyen azt látni, hogy az országba betört orosz katonák egy útszéli pocsolya vizét isszák. Gerascsenko azt írja, a nagy hőség miatt kritikussá vált a csapatok vízellátása.

Az ukrán belügyminiszter tanácsadója idézi a Fighterbomber nevű egyik orosz hadi-bloggert, aki arról számolt be, hogy a parancsnokság személyenként napi egy literben szabta meg a katonák vízadagját. Ez ugyanúgy vonatkozik a lövészárkokban harcoló gyalogosokra és a vadászpilótákra is.

Utóbbiak állítólag kénytelenek a repterek környéki falvakban vizet kunyerálni, bár ez nem nagyon tetszik az ott lakóknak, hiszen ők maguk is híján vannak az innivalónak. Ezért a Z-blogger felkérte a palackozott vizet gyártó orosz cégeket, hogy segítsenek a légierő katonáin.

Később Fighterbomber azt közölte, hogy sikerült az egyik repülőtérre 3300 liter vizet eljuttatni, bár ez a mennyiség legfeljebb egy hónapra elegendő csupán. Ugyanakkor az adományozó vállalatok azt kérték, hogy a nevük maradjon titokban. Feltehetően azért, mert nem akarják, hogy a nemzetközi közösség szankciókkal sújtsa őket, mint a megszálló erők támogatóit.

Anton Gerascsenko szerint legalább hét orosz ezred szenved vízhiánytól Ukrajnában. Nekik összesen 23 tonna vízre lenne szükségük, de ezt a moszkvai hadvezetés egyelőre képtelen biztosítani. Az ukrán tanácsadó azt írja: a vízhiány is mutatja, milyen komolyak az orosz hadsereg logisztikai problémái. A vízellátás zavarát a hőség és a szárazság mellett a Kahovka-gát lerombolása is okozza - állapította meg a kijevi tanácsadó.

Mivel még a fronton harcoló az orosz katonák sem jutnak elegendő innivalóhoz, így kénytelenek pocsolyákból oltani a szomjukat.

Ez viszont csak tetézi a bajaikat, mivel a lövészárkok közelében lévő tócsák a szétdobált szeméttől, a kiömlött üzemanyagtól, vagy éppen az oszladozó holttestektől szennyezettek. Nem csoda, hogy a katonák között egyre gyakoribbak a megbetegedések.

A kiszáradás és a betegségek valószínűleg az ukrán védők támadásai nélkül is alaposan megtépázzák az orosz katonák harci kedvét és a pusztulásukat okozzák - állítja Anton Gerascsenko.

Címlapról ajánljuk
Robert Fico figyelmeztetett, Szlovákia nagyon megnehezítheti az ukránok dolgát

Robert Fico figyelmeztetett, Szlovákia nagyon megnehezítheti az ukránok dolgát

Ha rövidesen nem indítják újra az orosz kőolaj tranzitját Ukrajnán keresztül, akkor a pozsonyi Slovnaft finomító nem szállít több gázolajat Ukrajnába, ami az ország fogyasztásának tizedét fedezi – közölte Robert Fico szlovák miniszterelnök, és megismételte, hogy a kormánya kitart a korábbi lépései és kijelentései mellett.

Kökény Beatrix: A mostani generáció már lazább, nem izgulják túl

A korábbi Európa-bajnok, olimpiai és világbajnoki ezüstérmes kézilabdázó szerint a mostani női válogatottnak már megvan a hite, mentális is erősebb. Párizsban beszélt arról is, milyen meccsre számít Angola ellen és hogyan élte meg gyermeke, Imre Bence berobbanását.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.30. kedd, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×